Menu

Hypotheekbank

Welke Hypotheekbank kiest u als starter? Steeds minder huizenkopers spreken hun voorkeur uit en ik begrijp dat best. Het verschil tussen hypotheekbank A en geldverstrekker B is voor starters minimaal.

Welke hypotheekverstrekker is interessant

Om een juiste keuze te maken moet u eerst weten welke woning u wil kopen. Omdat u nog maar 100% van de marktwaarde mag financieren is het wel van belang dat u weet wat de marktwaarde is van uw woning. Bereken eerst uw maximale hypotheek en als u wenst de woningwaarde van uw aan te kopen woning.

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheekbank

Hypotheekbank

Maximale hypotheek verschilt per hypotheekbank

Let op! Bij de meeste hypotheekverstrekkers is de aankoopsom de maximale hoogte van de hypotheek. Er zijn echter hypotheekbanken en hypotheekmaatschappijen die hogere hypotheek vertrekken dan de koopsom. Deze geldverstrekkers gaan uit van de waarde van de woning.

Voorbeeld Hypotheekbank en maximale hypotheek

Uw maximale hypotheek op inkomen bedraagt € 400.000,-. U koopt een huis voor € 300.000,-. Maximale hypotheek bij veel hypotheekbanken bedraagt € 300.000,-. Alle hypotheekkosten moet u met eigen spaargeld betalen.

Stel nu dat de marktwaarde van uw aan te kopen woning € 310.000,- bedraagt? Via sommige hypotheekbanken of maatschappijen is uw maximale hypotheek dan € 310.000,-. Meer weten over hoe je makkelijk je maximale hypotheek kan berekenen.

Hypotheekverstrekkers verschillen in inzicht

Als u de kosten koper wil meefinancieren dan dient u dus de volgende zaken voor elkaar te hebben:

  • bank waar je méér kan financieren dan de koopsom
  • kennis hebben van de marktwaarde, bod uitbrengen onder marktwaarde
  • opletten voor juiste gegevens ontbindende voorwaarden koopakte

Lexwonen is er ook voor alleenstaande ouderen die graag met 3 of 4 senioren een huis willen kopen. Lees hier meer over seniorenhypotheek voor ouderen.

Passend hypotheekadvies persoonlijke situatie

Of u voor hypotheekbank A of hypotheekverstrekker B kiest? Het verschil in de lage rentes zijn minimaal, zelf vind ik dit niet interessant. Het is belangrijk dat uw hypotheekbetalingen niet in gevaar komen door ziekte of WW.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button