Menu

Maximale hypotheek met overwaarde berekenen

Ben jij een doorstromer en wil jij je maximale hypotheek met overwaarde berekenen? Maak hieronder de berekening wat je maximaal kan lenen op basis van inkomen en je overwaarde op de huidige woning. Maximale hypotheek die mogelijk is inclusief je overwaarde is direct op het scherm zichtbaar. Lees daarna verder wat je met de uitslag kan.


Maximale hypotheek met overwaarde berekenen voor groter huis

Je hebt berekend wat je maximaal kan lenen inclusief de winst op de oude woning. Pas op dat je de overwaarde niet te hoog aanhoud. Huizenprijzen dalen sinds augustus 2022. Bezichtigingen op woningen zijn gehalveerd. Dat betekent dat het zo maar kan zijn dat je 15% minder geld ontvangt voor de oude woning. Bereken wat je maximaal kan lenen.

Bereken nu de woningwaarde van je droomhuis. Ga naar deze pagina over waarde huis berekenen en ontvang binnen 10 seconden GRATIS een indicatie woningwaarde. Het is dan heel makkelijk te berekenen of je droomhuis samen met de overwaarde past. Heeft u veel overwaarde? Wellicht wilt u financieel onafhankelijk worden door overwaarde te gebruiken voor onroerend goed. Lees alles over overwaarde investeren zonder te veel kosten.

Wat moet ik bieden op mijn droomhuis

Nu je weet wat je kan lenen met je overwaarde en nu je een indicatie hebt van de woningwaarde weet je nog niet wat je moet bieden. Ook op deze pagina kan u de gegevens invullen. U krijgt snel bericht over uw bod.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Maximale hypotheek met overwaarde berekenen

Maximale hypotheek met overwaarde berekenen

Ander huis kopen en overwaarde

Gaat u een ander huis kopen denk er aan dat u eigen geld aan moet tonen dat u de tijdelijke dubbele woonlasten kan betalen. Vaak zeggen klanten dat er voldoende overwaarde is. Dit is fout gedacht. Stek u heeft op de oude woning nog een hypotheek lopen met een maandlast van € 600,- per maand.  Het kan zijn dat uw oude woning nog niet verkocht is. U heeft dus geen overwaarde in handen. U moet kunnen aantonen met spaargeld of u gedurende 12 maanden de oude hypotheek kan betalen. Wilt u op zoek naar de laagste hypotheekrentes? Vraag het aan lexwonen.nl. Hypotheekrentes wijzigen dagelijks.

Maximale hypotheek afhankelijk van woningwaarde

De maximale hypotheek die je kan krijgen is nooit hoger dan taxatiewaarde. Hoger bieden kan maar dan dus met je overwaarde van de oude woning. Ga jij je overwaarde niet gebruiken om de volgende hypotheek te verlegen? Een gedeelte van je hypotheek is dan niet aftrekbaar.

Lexwonen regelt aankoop, hypotheek, taxatie, koopakte en de notaris. Landelijk werkend. Lukt het u nu niet om een huis te kopen? Lexwonen.nl regelt hypotheek met 4 personen. Ga naar bereken hypotheek voor 4 personen.

Hoe is de hypotheekberekening als ik overwaarde heb op mijn oude woning en wat als de overwaarde minder wordt voordat de woning verkocht is?

Lees deze blog en bereken direct GRATIS uw maximale hypotheek inclusief de opgebouwde overwaarde. U ziet direct in het scherm hoeveel u kan lenen. Het kan inderdaad zijn dat door dalende huizenprijzen u te weinig voor de woning ontvangt. Wij adviseren u om voor de berekening maximaal 80% van de overwaarde te gebruiken voor aankoop nieuwe woning. Lees alles in deze blog. De uiteindelijke marktwaarde van aan te kopen huis en de verkopende woning moet gebeuren door taxateur. Pas dan is exact de overwaarde bekend en dus ook je maximale hypotheek.

Wij hebben een woning gezien en wij willen graag weten hoe nu verder met de aankoop en de overwaarde van de oude woning. Wat moeten wij bieden?

Gratis informatie over bieden en woningwaardes kan u direct zien op deze website. Neem gerust contact op zodat wij u alles kunnen uitleggen. De meeste info staat op deze pagina.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button