Menu

Op juiste moment huis kopen

Wanneer is het juiste moment daar om een woning te kopen. Lexwonen, landelijk aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur legt jou uit hoe je toch een huis kan kopen.

Het juiste moment huis kopen uitgelegd

Op juiste moment huis kopen

Op juiste moment huis kopen

Wellicht heb jij al 5 keer mis geboden op een woning of werd je zelfs afgebeld voor een bezichtiging. Het juiste moment van bieden of kopen hangt af van een paar zaken:

  • Hoeveel eigen geld heb ik?
  • Eventueel hoeveel overwaarde heb ik op huidige woning?
  • Hoeveel kan ik aan schenkingen krijgen?

Heb jij minimaal 17% van de vraagprijs aan eigen geld?

Ongeveer 17% van de koopsom aan eigen geld nodig

Ongeveer 17% van de koopsom aan eigen geld nodig

Stel jullie zien een huis te koop staan voor € 400.000,- k.k.  Minimaal benodigd eigen geld bedraagt 17% van € 400.000,- is € 68.000,-.

Hoe kom ik aan 17% eigen geld?

Onze landelijke ervaring is dat je gewoon teveel betaald voor een huis. Je moet overbieden op een huis anders ga je het niet worden. Het gemiddelde wat je nodig hebt om succesvol te kunnen kopen is 17% van de aankoopsom.

Als jullie geen 17% eigen geld hebben?

Hebben jullie niet voldoende spaargeld of overwaarde begin niet aan bezichtiging.  Het probleem is dat je overal wordt afgewezen.

Nooit zonder ontbindende voorwaarden bieden

Veel makelaars zullen je vertellen dat je meer kans hebt om zonder voorbehoud van financiering te kopen, doe dit nooit. Het kost jou 10% van de koopsom van de woning als de koop niet door gaat.

Waar liggen mijn kansen om huis te kopen?

Er zijn diverse strategieën hoe je een huis kan kopen. Op het juiste moment hoger bieden op een huis en een lager voorbehoud van financiering zijn hier voorbeelden van.

Hoe weet ik welk bod ik moet doen?

Vraag lexwonen om hulp. Wij regelen alles op basis van no cure no pay. Je krijgt van ons een biedcertificaat zodat je kan aantonen dat de hypotheek past. Landelijk zijn wij bekend bij de meeste makelaars.

Afwijzing nog nooit gehad!

Nog nooit is het gebeurd dat een klant van ons door de bank werd afgewezen voor een hypotheek. Makelaars kennen ons ook om die  reden. Dat betekent natuurlijk wel dat wij zelf klanten afwijzen voor een hypotheek.

Alles moet kloppen

Voordat je het juiste moment van kopen zoekt moeten wij eerst alles weten. Dit duurt even en klanten zijn hier niet altijd blij mee.

Zonder inventarisatie geen kans

Gaan wij vooraf niet goed inventariseren dan komt er vroeger of later een moment van afwijzing van de bank. U maakt wel diverse kosten die u altijd moet betalen.

Wanneer is het juiste moment van kopen aangebroken?

  1. als wij uw bkr weten (bkr.nl)
  2. maximale hypotheek op inkomen weten
  3. taxatiewaarde nieuwe en oude woning weten
  4. overwaarde en spaargeld weten

Wat kan er fout gaan met de hypotheek?

De volgende zaken kunnen fout gaan als je niet goed inventariseert. Je hebt op een huis geboden maar de taxatie valt achteraf tegen, er is nu te weinig eigen geld of overwaarde. Er staat in de bkr een krediet die jouw maximale hypotheek te veel verlaagt. Door hogere hypotheekrente in 2022 kan het zijn dat je minder kan lenen. Lees in prognose hypotheekrente alles over het belang van het weten van de juiste rente.

Eenmaal alles boven tafel dan simpel kopen

Is alles bij ons bekend dan is het juiste moment aangebroken om een woning te kopen. Al wilt u op 5 huizen bieden, geef ons de adressen door van de woningen die je hebt bezichtigd. Wij checken de marktwaarde in overleg met al onze taxateurs waar wij landelijk mee werken.

Jouw bod minus marktwaarde is eigen geld

Omdat je nooit meer dan de marktwaarde kan bieden is jouw bod verminderd met de taxatiewaarde woning het eigen geld of overwaarde wat jij nodig hebt. Is het inkomen te laag? Kijk ook een op onze blog: een huis kopen met ouders.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Tilburg

Lees meer
Call Now Button