Menu

Scheefwonen vaak onbedoeld

Onbedoeld scheefwonen en forse huur

Onbedoeld scheefwonen en forse huur

Scheef wonen betekend dat u scheefhuurder bent terwijl u er in de meeste gevallen niets aan kunt doen. Onbedoeld scheefwonen gebeurd als u in een huurhuis woont terwijl het gezamenlijke inkomen meer is dan € 40.000,-. Voor scheefwoners hebben wij enkele oplossingen zodat betaalbaar wonen toch lukt. Betaalbare maandlasten zodat hoge huurlasten tot het verleden behoren. Koop samen met maximaal 4 personen, zoals  broers, vrienden of andere familieleden een woning. Verlaat het dure scheefhuren en bespaar duizenden euro’s.

Onbedoeld scheefwonen oplossen

Huis kopen red u niet als u samen met uw partner een slordige € 40.000,- verdiend. Je kan bijna nergens kopen, u zou wel willen maar koopprijzen van huizen zijn dermate hoog dat je met een modaal inkomen gewoon niet kan kopen. Scheefwonen doen bewoners dat dan ook vaak onbedoeld.

Tot 4 personen een huis kopen

Voor een huurlast van € 1000,- per maand kan je een riant huis kopen. Stelt u zich eens voor dat u samen met uw broer, zus, vader, moeder of een stel vrienden een woning koopt met 1 hypotheek. Van scheefwonen naar lagere maandlasten comfortabel wonen met vrienden of bekenden.

Bent u een scheefhuurder? Betaald u een hoge huur? Bereken hoeveel u met maximaal 4 personen kan lenen.

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van onbedoelde scheefwoner naar eigenaar

Betaalbare maandlasten delen met maximaal 4 personen. Kijk hieronder naar een rekenvoorbeeld, verlos u zelf van dure huurprijzen. U gaat van onbedoeld scheefwonen naar een eigen huis. Lex Wonen helpt u met de aankoop, koopakte met ontbindende voorwaarden en de hypotheek. Notaris en taxateur wordt allemaal geregeld.

Voor wie is een gezamenlijk huis bedoeld

U bent een vriendengroep of familiegroep, gezamenlijk inkomen € 60.000,-. Jullie hebben samen wat eigen geld om de kosten koper te betalen en voor iedereen is het de eerste hypotheek. Voor een slordige € 300.000,- kunnen jullie op zoek naar een koophuis, weg uit die dure huurwoning en op weg naar het gezamenlijke eigendom. Totale hypotheeklasten ongeveer € 1.000 per maand. Betaalbaar wonen en geen last meer van scheef wonen. Lees ook een s onze blog over hoeveel hypotheek je maximaal kan krijgen.

Voorwaarden gezamenlijk kopen als scheef wonen

  1. Allemaal verplicht onder één dak wonen en daar ingeschreven staan
  2. Niemand mag zo maar de woning verlaten
  3. Iedereen is voor 100% verantwoordelijk voor 100% van de betaling

Lees hier meer over een woning kopen met broer of zus.

Hoe ontstaat scheefwonen?

Hoe kan iemand zomaar als scheefhuurder te boek staan? Als u een jaar of 5 geleden gezamenlijk een inkomen had van € 34.000,- en dat inkomen is opgelopen naar € 46.000,- dan bent u vaak onbedoeld een scheefhuurder. U kan er zelf niets aan doen want u bent samen meer gaan verdienen en de koopwoningen zijn ontzettend in prijs gestegen. Lex Wonen ontvangt dagelijks mensen die scheefhuurders zijn, helaas kunnen velen niet kopen.

Contact zoeken met Lex Wonen

Kijk ook eens op de homepage van Lex WonenOverleg eens wat er in uw situatie mogelijk is om van die dure huurlasten definitief af te zijn.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button