Menu

Starterslening aflossen

Mocht het zijn dat uw inkomen sinds de start van de starterslening niet toereikend is om deze maandelijks te gaan aflossen dan kan u uitstel  aanvragen d.m.v. toetsing. Deze toetsing moet u ruim voordat het termijn van 3 jaar is verstreken aanvragen en kost € 150. Er wordt dan opnieuw naar uw situatie gekeken en mocht het blijken dat u op het zelfde niveau zit als drie jaar geleden dan heeft u weer drie jaar uitstel. Als u om wat voor reden dan ook reeds aan het aflossen bent dan is het niet mogelijk om dit terug te draaien in de toekomst.

Starterslening aflossen als het lukt

Al zouden uw inkomsten gedaald zijn tot een minimum, uw rente en aflossing lopen door. Raadpleeg uw adviseur altijd v.w.b. betalingsbeschermers. Deze polissen keren uit als u een bepaald percentage arbeidsongeschikt bent of tijdelijk in de W.W. zit. Wilt u weten hoeveel hypotheek u kan krijgen?

Starterslening aflossen

Starterslening aflossen

Heeft u spaargeld om af te lossen?

Mocht u echter beschikken over spaargeld dan mag u de starterslening ook gedeeltelijk of in zijn geheel boetevrij aflossen. U mag eenmalig boetevrij extra aflossen maar ook meerdere keren zo lang de starterslening loopt. Soms is het zelfs handig om de starterslening gedeeltelijk of in zijn geheel in te lossen.

Stel dat u spaargeld heeft boven de vrijstelling van € 25.000 (peil 2017). U moet dat spaargeld opgeven aan de belasting zodat u weer belasting gaat betalen over uw spaargeld terwijl u al belasting daarover heeft betaald toen u er voor werkte. De rente over spaargeld is minimaal, wellicht dat u beter af bent om uw startershypotheek te verlagen.

De hypotheekrente die u immers betaald is vele malen hoger. Raadpleeg uw adviseur wat in uw situatie het beste advies is. Wellicht is het beter om in uw situatie het huis te isoleren, laat alles de revue passeren. Wilt u méér weten over de werkzaamheden van LexWonen? Kijk op onze homepage.

Starterslening berekenen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bereken online uw Starterslening. U ontvangt direct bericht


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button