Menu

Starterslening wonen

Met een starterslening wonen is vrij wonen met lage hypotheeklasten en meer ruimte door de extra hypotheek van de overheid. Groter wonen door dat extra zetje in de rug door de overheid. SVN Hoevelaken geeft via de gemeente de starterslening landelijk uit. Voel je vrij en pak het voordeel en een groter huis. Wonen met meer luxe en wonen met plezier door zo’n mooie regeling.

Starterslening berekenen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bereken online uw Starterslening. U ontvangt direct bericht


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Starterslening wonen

Starterslening wonen

Voorwaarden van wonen met starterslening

Bent u nog nooit (mede) eigenaar geweest van een eigen woning? U bent dus bezig uw eerste koopwoning aan te kopen? Helemaal geweldig, dan is er veel werk aan de winkel.

Eerste drie jaar lage lasten

Met starterslening wonen is meer dan een ruimer huis bezitten.

De eerste drie jaar betaald u geen rente en u lost ook niets af aan de starterslening. Dit is een speciaal door de overheid goedgekeurde regeling om uw eerste huis te kunnen kopen. Na drie jaar gaat u beginnen met rente en aflossing te betalen tenzij u kan aantonen dat u niet meer bent gaan verdienen. U moet dan een her toets aanvragen.

Let op, een her toets kost een kleine € 200 welke u ruim voor de drie jaar is verstreken moet aanvragen bij SVN. Mocht het inderdaad zo zijn dat u niet meer bent gaan verdienen dan krijgt nog eens drie jaar aflossingsvrij. Pas op! Als u gaat samenwonen nadat u de starterslening heeft aangevraagd dan wordt bij een her toets uw partners inkomen bij uw inkomen opgeteld.

Mochten jullie na een poosje weer uit elkaar gaan dan ben je wel verplicht om de starterslening te blijven aflossen. Er is geen andere regeling mogelijk. Als de aflossing is ingezet dan is deze niet meer te stoppen.

Bij verkoop starterslening aflossen

Jullie hebben heerlijk 10 jaar in het huisje gewoond maar de kamers worden te klein door gezinsuitbreiding, of het werk is verder weg gelegen en jullie willen verhuizen.

Geen probleem hoor. In die 10 jaar zijn jullie meer gaan verdienen, is de hypotheek en starterslening gedeeltelijk afgelost (overwaarde) en de woning wellicht wat meer waard. Jullie lossen de starterslening af en kunnen een volgend huis kopen zonder een starterslening.

Ik heb wel een tip! Onderhoud de woning goed, starters moeten altijd eigen geld meenemen om te kunnen kopen, als er ook nog eens geklust moet worden dan is er geen geld om te kunnen kopen. Dit probleem speelt zich af bij wel 90% van de starters. In het verleden mocht je van alles meefinancieren en dat bestaat niet meer.

NHG als vangnet bij betalingsproblemen

Het wonen in een koophuis kan ook problemen met zich meenemen. Als u buiten u schuld om de lasten van de hypotheek en starterslening niet meer kan betalen dan heeft u NHG als vangnet.

Het kan zijn dat ze de hypotheek betaalbaar maken door deze lager te maken. Ook kan het zijn dat de boel verkocht moet worden. In dat geval wordt uw schuld kwijtgescholden. Er wordt wel vanuit gegaan dat u meehelpt aan de verkoop van de woning. Twijfelt u over de hypotheekhoogte in combinatie met uw werkzaamheden? Goedkoper huis kopen is wellicht beter.

 

Maximale starterslening

De maximale starterslening scheelt per gemeente. De ene gemeente geeft € 20.000 en de andere gemeente € 35.000.  Er gelden ook vaak beperkingen op aankoopsom. In sommige gemeente mag je in een huis wonen die niet duurder is gekocht dan € 200.000. In ieder geval is er een standaard regel. De starterslening moet altijd binnen de NHG grens vallen (aankoop € 245.000 maximaal in 2017) en is nooit meer dan 20% van de aankoopsom met bijkomende kosten. Tegenwoordig, sinds 2022 is een startershypotheek beter dan een starterslening.

Hoe moet ik een starterslening aanvragen?

Maak eerst een berekening starterslening om te weten hoeveel u kan verwonen(hypotheek & Starterslening). U ontvang van ons us maximale hypotheek incl. de startersregeling. Kijk ook even naar de alles onder 1 dak pagina. Hier staat o.a. vermeld wat er allemaal moet gebeuren om met een starterslening te kunnen wonen.

Heeft u geen eigen geld voor de hypotheek? Bel met ons voor de mogelijkheden. Met Starterslening wonen zonder zorgen door een juiste aankoop is van belang.Wonen met plezier en betaalbaar wonen dat is verantwoord wonen. U mag ons ook bellen, wij hebben verstand van verantwoord wonen.  

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button