Menu

Voorwaarden Starterslening

Voorwaarden starterslening in Nederland

Voorwaarden Starterslening

Voorwaarden Starterslening

  1. Betreft altijd uw eerste koopwoning,
  2. Starterslening is een aanvullende hypotheek.
  3. De eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij.

Verder heeft iedere gemeente aanvullende voorwaarden die je als eerste moet onderzoeken voor de aankoop van de woning.  Bij de ene gemeente ontvang je maximaal € 35.000 en bij de andere gemeente € 20.000.

Lukt het u niet om met een starterslening te kopen? Ondanks starterslening nog steeds problemen? U kan ook een woning kopen met ouders, samen in 1 hypotheek samen met ouders. Ook is het mogelijk dat u een startershypotheek neemt. Startershypotheek is niet hetzelfde als een starterslening. Lees hier alles over een startershypotheek.

Voorwaarden verschillen per gemeente

Soms moet je inwoner zijn van de gemeente en bij de andere gemeente moet je een bepaalde binding hebben. Ook kan het zijn dat er een maximumleeftijd aan zit. Ook zijn er veel gemeentes die een maximum koopsom van de woning hanteren.

Indien u uw eerste woning koopt met een starterslening vermeld dan ook altijd dat de aankoop onder voorbehoud financiering bank en onder voorbehoud starterslening is. Zet het termijn van ontbindende voorwaarden gerust op minimaal 6 weken. Meer weten over starterslening en Lex Wonen? Ga naar de homepage van LexWonen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button