Menu

Woningtekort

Woningtekort

Woningtekort

Het woningtekort blijft bestaan maar huizenzoekers laten bezichtigingen afweten door hoge hypotheekrente en energiekosten. Hierdoor lijkt het dat er dagelijks steeds meer huizen in de verkoop staan op Funda. Dat is ook zo en voor verkopers is dit dramatisch. Voor kopers moet dit nu het sein zijn om snel een woning te kopen.

Het is een pseudo huizentekort wat is ontstaan door de oorlog in Oekra√Įne waardoor de inflatie met een slordige 19% is gestegen. Stijgende inflatie zorgt voor hogere hypotheekrente. Ik verzeker u dat als u wacht tot de rente daalt dan staat u weer met 500 man op 1 huis te bieden.¬† Een slordige ‚ā¨ 150.000,- overbieden wordt echt weer de toekomst. Starters koop je eerste huis en pak je eerste hypotheek tot dat het te laat is.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Woningtekort is er, alleen niet nu

Tekort aan huizen

Tekort aan huizen

In onzekere tijden zijn aankopen van dure goederen niet aan de orde. Ook een huis kopen staat op een lager pitje. Feitelijk is het woningtekort ongeveer 500.000 huizen. Omdat het aantal bezichtigingen 60% is gedaald staat de verkoop stil. Een kleine 100.000 woningen staan er nu te koop. Wacht niet tot dat de hypotheekrente daalt.

Denk niet zoals de grote massa

Denk je net als de grote massa dan sta je straks met diezelfde massa mensen langs de kant te schreeuwen en te bieden. Dan zal het onderwerp weer zijn dat het bieden oneerlijk gaat. Te kort aan woningen blijft maar op dit moment kan u vaak gewoon bieden wat de vraagprijs is of minder. Vraag aan Lexwonen wat je moet bieden en of je eigen geld nodig hebt.

Huizenkopers die in 2021  tot april 2022 hebben geboden staan onderwater. Het ergste is dat velen tonnen meer hebben betaald dan de woningwaarde. De huizenmarkt stond toen in vuur en vlam. Volgens Lexwonen ben je winnaar als je nu koopt. Het is toch simpel rekenen. Tekort aan huizen 500.000 en te koop staande huizen 100.000 stuks. Gaat de rente dalen dan stort iedereen zich weer op de woningmarkt waardoor er weer veel wordt overboden.

Tekort aan huizen, nu profiteren

Ondanks huizentekort nu profiteren van de weinige bezichtigingen. Koop samen met lexwonen uw droomhuis en financier de woning met een betaalbare hypotheek nu de woningmarkt slaapt. Wij regelen hypotheken en aankopen voor zowel ondernemers als particulieren. Moeilijke hypotheken voor ondernemers is ons dagelijks werk.

Als huis kopen niet lukt?

Is er te weinig inkomen waardoor een huis kopen kansloos is? Samen met ouders een huis kopen is een van de meest afgesloten hypotheken tot 4 personen. Woningtekort blijft een groot probleem tot 2036. Een tekort aan eigen geld loopt parallel met huizentekort. Hoe meer woningen er te kort komen des te meer eigen geld heb je nodig. Hierdoor heeft lexwonen ook de hypotheek ge√Įntroduceerd voor 4 vrienden. Allemaal in 1 hypotheek. Koop nu een huis totdat het woningtekort weer merkbaar wordt voor de huizenkoper.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button