Menu

De zekerheid van het verkopen van je huis direct aan een opkoper

Sons Real Estate is een Nederlandse opkoper van alle soorten huizen. Zelfs verhuurde huizen en bedrijfspanden kun je eenvoudig aan Sons Real Estate verkopen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk en wat kun je van het verkooptraject verwachten? En vooral de grote hamvraag: “Waarom zou je je huis verkopen aan een opkoper zoals Sons Real Estate?”.

De verkoop van woningen verloopt doorgaans via een reguliere verkoopmakelaar. Dit start altijd met de keuze van een verkoopmakelaar. Waarna die gemaakt is, zal de makelaar tips geven om je huis goed voor te bereiden op de verkoop. Dit houdt in dat foto- en videomateriaal wordt vervaardigd door een professionele fotograaf. Deze zal dan bij je langskomen en het materiaal doorsturen naar degene die de vermelding aanmaakt op een of meerdere openbare woningsites, zoals Funda. Hierna start de daadwerkelijke verkoop, want eenmaal online kunnen geïnteresseerden jouw huis zien en gaan bieden. Niet iedereen laat zich remmen door de velen bezichtigingen, al was dat in de hoogpiek dagen natuurlijk heel extreem. Na verloop van tijd is de kans groot dat je een paar biedingen hebt ontvangen. En afhankelijk van de makelaar en de lokale marktsituatie, kan de makelaar in overleg met u ervoor kiezen een open huizendag te organiseren. Het grote nadeel van een dergelijk traject is dat het lang duurt en je onzeker bent over de vraag of de potentiële koper zijn financiering erdoorheen zal krijgen. Je weet nu eenmaal niet altijd met zekerheid te stellen dat het allemaal waar is wat een bieder te melden heeft. Echter vooral deze onzekerheid kan funest zijn voor jou. Zeker als je het geld ergens (snel) voor nodig hebt, dan kun je onnodig veel tijd verliezen. Het ergste is zelfs dat de bieder de koop geen doorgang kan laten plaatsvinden om diverse mogelijke redenen. Je zult dan in een langdurig en onzeker traject komen te zitten, omdat je opnieuw op zoek moet naar bieders.

Opkopende vastgoedbedrijven passen zich razendsnel aan

Er is hier een oplossing voor waar grote spelers in de vastgoedmarkt op inspelen. Wat vastgoedbedrijven doen is de verkoop garanderen middels een bod zonder voorbehoud van financiering. Een ander bijkomend voordeel is het ontbreken van meerdere bezichtigingen, aangezien één bezichtiging voldoende kan zijn. De vastgoedspecialisten kijken ook door uw rommel heen en zullen niet persé minder bieden vanwege de inboedel. Iets wat je je op Funda niet kan permitteren, aangezien dat grotendeels kritische particulieren zijn. Uiteraard zijn er ook vastgoedbedrijven die op Funda kijken, maar mede vanwege de marktomstandigheden, hoeven zij daar in dezer tijden geen tijd in te investeren. Tegenwoordig weten woningeigenaren hun weg naar de opkopers, investeerders en opkopende vastgoedbedrijven naadloos te vinden. Dit heeft natuurlijk te maken met het fenomeen wat steeds bekender is. Er wordt veel geïnvesteerd in voorlichting middels reclames en ook mond-tot-mondreclame draagt bij aan de steeds groter wordende groep woningeigenaren die voor een opkoper kiezen.

Sons Real Estate biedt daarnaast ook nog eens andere voordelen zoals het ontvangen van een voorschot. Je zult maar in de situatie zitten dat je snel geld nodig hebt, maar eigenlijk het huis pas volgend jaar kan verkopen. Sons Real Estate biedt ook de optie om te verkopen zonder bezichtiging, al is dit meer bedoeld voor verhuurde huizen. Want Sons Real Estate koopt ook verhuurde woningen of bedrijfspanden.

Mocht je een huis hebben en willen weten wat Sons Real Estate ervoor biedt? Meld dan je huis volledig kosteloos en vrijblijvend aan voor een bod. Het bod verplicht tot niets en u heeft toch direct zekerheid. Zekerheid waar vele mensen tegenwoordig voor kiezen en toch gewoon een marktconforme prijs.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis bouwen en aannemer niet betalen

Lees meer
Call Now Button