Menu

Huis kijken

Woning bezichtigen

Woning bezichtigen

Naar een huis kijken is lastig tegenwoordig. Wat kan je lenen en naar welke hypotheek moet je kijken? Nu valt het qua hypotheek nog wel mee om te begrijpen.

Dit weten voor je gaat kijken naar een huis

Bereken je maximale hypotheek op je inkomen op een website zodat je weet naar welk huis je kan gaan kijken. Zo maar bezichtigen is kansloos. Nu je weet wat je kan lenen op inkomen moet je ook de waarde van de woning weten die je hebt gezien.

Ga je naar een huis kijken dan moet je weten dat de woningwaarde van de woning die je hebt gezien de maximale hypotheek is. Dus kan jij op inkomen € 600.000,- hypotheek krijgen? De woning die jij hebt bezichtigd heeft een taxatiewaarde van € 500.000,-? Taxatiewaarde is wat je kan krijgen aan hypotheek.

In dit geval betekend dit dat je € 100.000,- eigen geld mee moet nemen. Welke hypotheek je ook bekijkt, de wettelijke regeling is maximaal 100% marktwaarde lenen.  Ga jij je eerste huis kopen dan krijg je een startershypotheek. Kijk snel wat je kan lenen en zou moeten bieden.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijken dus naar marktwaarde

Huis gezien? Dan direct de taxatiewaarde opvragen zodat je naar de hypotheek kan kijken die bij jou past.

  • bekijk de maandlasten
  • bekijk of je eigen geld nodig hebt
  • huis gezien en moet er verbouwd worden?

Kijk ook even op de homepagina lexwonen over marktwaarde en maximale hypotheek. Ook goede tips om te bieden en eventueel met 4 personen te kopen als huis kijken en financieren alleen niet lukt.

Bekijk altijd meerdere huizen

Ondanks de drukte op de huizenmarkt, ga altijd naar meerdere huizen kijken. Bezichtigen is niet verboden. Ook het bieden op meerdere huizen tegelijk is niet verboden. Wat moet je anders in de huidige woningmarkt.

Bekijk huizen samen met iemand die verstand heeft van bouwtechnische zaken. Ga jij tijdens je bod mededelen dat je het huis onder voorbehoud van bouwkundige keuring wil kopen? De woning gaat naar een ander.

Kijk goed naar een woning of je wil of moet verbouwen. Het geeft dan ook een heel ander beeld op de hypotheek. Je maandlasten worden namelijk hoger. Lexwonen is aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur en bekijkt huizen met een andere bril.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button