Menu

Hypotheek met IVA uitkering

Lees alles over een hypotheek met IVA-of een WAJONG- uitkering⭐? Inkomens voor 100% meenemen ⭐ in de hypotheek. Bereken eerst⭐ voor hoeveel geld u op zoek kan gaan naar een huis✅. Heeft u een woning op het oog? Vraag direct een woningwaarde op en lees hier alles over een hypotheek met een IVA, Wajong of arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheek met IVA uitkering

Hypotheek met IVA uitkering

Hypotheek met IVA uitkering of WAJONG

Als u arbeidsongeschikt bent en een IVA uitkering heeft dan kan u in toch een hypotheek krijgen, zelf een hypotheek met minder eigen geld. U moet dan over een toekenningsbesluit van het UWV beschikken. Hierin moet vermeld worden dat u tussen de 80% en de 100% arbeidsongeschikt bent. 

Heeft u dit document niet meer? Vraag het toekenningsbesluit dan op bij het UWV. Het UWV verstuurd u binnen 1 week een nieuw document zonder problemen. Wilt u meer weten over onze werkzaamheden kijk dan ook eens op de pagina van lexwonen.nl

Wat is een toekenningsbesluit UWV?

Een toekenningsbesluit is een document welke u van het UWV ontvangt waarop vermeld staat dat het om een IVA uitkering gaat en dat u tussen de 80% en 100% arbeidsongeschikt bent. Tevens moet op een toekenningsbesluit van het UWV vermeld worden dat de uitkering blijvend is. Ook het inkomen moet vermeld zijn. Bel ons voor meer info.

WGA uitkering geen hypotheek mogelijk

Heeft u een WGA uitkering of een bijstandsuitkering dan is er geen hypotheek mogelijk omdat deze uitkering altijd tijdelijk is. Er is geen garantie op werk na de WGA periode dus zou het maar zo kunnen dat u in de betalingsproblemen komt. 

Verzekering kan lastig zijn met IVA of WAJONG

Bent u arbeidsongeschikt en u wil een huis kopen? Denk vooraf ook even na over een overlijdensrisicoverzekering. Soms zijn kopers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering slecht te verzekeren. Als u zich niet kan verzekeren wilt u het huis dan toch kopen? Denk hier vooraf goed over na.

Vindt u een verzekering belangrijk regel dan eerst de verzekering en daarna pas de aankoop van de woning. Meer lezen over hypotheek berekenen?

Welke arbeidsongeschiktheidsuitkering heb ik?

Een huis en hypotheek met een IVA uitkering

Een huis en hypotheek met een IVA uitkering

Weet u niet welk soort uitkering u heeft? Neem dan gerust contact op met het UWV.

Een huis kopen met IVA uitkering doen wij

Bent u dus blijvend arbeidsongeschikt en uw partner heeft ook inkomen? Wie weet is het voldoende om een huis te kopen. Bel ons gerust voor meer info of maak de berekening hierboven. Moet het alleen van een IVA uitkering komen dan is het lastig kopen.

Als uitkering ontoereikend is

Wellicht is of zijn de inkomens ontoereikend? Lees meer over de mogelijkheid om een huis te kopen met uw ouders.

Ook is het mogelijk om een huis te kopen met uw broer of eigen zus.

Weet wat u koopt

Heeft u een vaste arbeidsongeschiktheidsuitkering dan is het lastig om meer geld te gaan verdienen. Zorg daarom altijd dat u de woning bouwkundig laat keuren.   Met een bouwkundige keuring bent u globaal op de hoogte van kosten in de toekomst. U kan dan bepalen of u de woning wel of niet koopt.

Erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur

Bent u dus arbeidsongeschikt en heeft u een IVA uitkering? Heeft uw partner een volledig inkomen en een vaste baan? Vul formulier in en u hoort direct uitslag voor de hypotheek. Heeft u op dit moment een eigen huis en wilt u wat anders kopen? Zonder makelaar je huis verkopen bespaart je vele duizenden euro’s. Lexwonen.nl helpt.

Lex Wonen begeleid u met de aankoop, de hypotheek, de koopakte en de notaris. Laat ons u helpen, lukt de woning niet dan heeft u aan ons geen kosten. Ziet u een leuk huis vraag dan een GRATIS woningwaarderapport op. Ook kan u een huis kopen met een ander stel.

Een hypotheek met een IVA uitkering is mogelijk.

FAQ

 

✔ Kan ik met een IVA of WAJONG een huis kopen?

Ja u kan met een IVA of WAJONG een huis kopen als u 80%-100% arbeidsongeschikt bent.

✔ Welke documenten moet ik aanleveren als ik een hypotheek wil en arbeidsongeschikt ben?

Wij moeten een Uitkeringsbesluit en de maandelijkse uitkeringsspecificatie van u ontvangen. Heeft u deze niet meer dan kan u dit eenvoudig opvragen bij het UWV.

✔ Ik ben minder dan 80% arbeidsongeschikt en ik kom niet meer aan het werk kan ik toch kopen?

Helaas kan u niet kopen, het is een vereiste dat u beschikt over de juiste documenten.

✔ Ik heb een uitkering maar ik kan geen huis kopen met dat inkomen, heeft u een oplossing⭐

Kan u geen huis kopen overweeg dan eens een hypotheek met uw broer, zus, vrienden of andere familieleden. Een hypotheek tot 4 personen is mogelijk via LexWonen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button