Menu

Kosten hypotheekadvies

Wat kost een hypotheek?

Wat kost een hypotheek?

Huis kopen en kosten hypotheekadvies weten? Waar bestaan alle hypotheekkosten uit?  Hierbij een overzicht van alle advieskosten en bemiddelingskosten. Wij maken onderscheid tussen starters en doorstromers.

Kosten hypotheekadvies starters

Ben jij starter en jonger dan 35 jaar? Hieronder alle kosten via Lexwonen.nl

 • Notariskosten €  995,-
 • Taxatiekosten €  800,-
 • Hypotheekadvieskosten € 1100,- tot € 1495,- No cure no pay
 • Bemiddelingskosten hypotheek € 1495,-.

De kosten van het hypotheekadvies zijn inclusief:

 1. aankoopbemiddeling, overbieden incl. biedcertificaat
 2. indicatie woningwaarde
 3. regelen koopakte en check koopakte
 4. ontbindende voorwaarden koopakte regelen
 5. regelen notaris

Wat kost een hypotheek?

Kosten hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies

Hypotheekadvieskosten staat bij iedereen vermeld in het dienstverleningsdocument. Banken en hypotheekadviseurs hebben dit op de website staan. Kosten hypotheekadvies via Lexwonen is compleet. Goedkoop hypotheekadvies met uitgebreide variant aan werkzaamheden. Gaat de woning niet door dan heeft u aan Lexwonen geen kosten.

Huis gezien en GRATIS weten wat je moet bieden?

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

 • Hidden

 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hypotheekkosten doorstromers

Ga jij je tweede woning kopen maar nog nooit gebruik gemaakt van de vrijstelling overdrachtsbelasting? De hypotheekadvieskosten zijn exact hetzelfde als bij starters. Ben jij echter ouder dan 35 jaar of heb je al een keer de starterskorting genoten i.v.m. overdrachtsbelasting? Aanvullend heb je dan 2% van de aankoopsom aan overdrachtsbelasting.

Hypotheekadvies & aankoopadvies is inclusief

Wil jij een huis kopen dan heb je niets aan een hypotheekadviseur of een aankoopmakelaar. Je hebt beiden nodig om een woning te kunnen kopen. Lexwonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur. Alle hypotheekadvieskosten dien je alleen te betalen als het huis door gaat. Goedkoopste hypotheekadviseur met uitgebreide werkzaamheden.

Kosten hypotheekadvies 4 personen

Uniek in Nederland, Lexwonen regelt hypotheken met 4 personen. Lukt het niet met 2 personen om een huis te kopen?  Onder voorwaarden kan een hypotheek met 4 aanvragers. Hypotheekadvieskosten worden dan ongeveer € 500,- hoger.

Zijn er nog meer kosten als ik een huis koop?

Zie je een woning en wil je deze kopen. Benieuwd of er nog meer kosten zijn? Houd rekening met een bouwkundige keuring indien dat nodig is. Bouwkundige keuring kost ongeveer € 250,-. Belastingteruggave regelen? Inschatting tussen de € 125,- en de € 195,- .

Kosten van hypotheekadvies kan je via Lexwonen vaak geheel of gedeeltelijk meefinancieren in de hypotheek.

Goedkoop hypotheekadvies en allround advies

Prijs hypotheekadvies is altijd inclusief onderzoek koopakte en woningwaarde. Goedkoop hypotheekadvies omdat jij nooit het risico loopt om geld kwijt te zijn als het huis niet door gaat. Kostprijs hypotheekadvies is altijd netto. Je betaald geen btw over hypotheekadvies. Diverse advieskosten komen in aanmerking als kostenaftrek. Informeer belastingdeskundige of Lexwonen.

 

 

Wat vragen jullie voor de hypotheekadvieskosten en welke kosten kunnen wij nog meer verwachten?

Prijs hypotheekadvies tussen de € 1.100,- en de € 1.495,-. Verder moet je rekening houden met taxatiekosten € 800,- ,notariskosten € 995,- en de bemiddelingskosten van de hypotheek € 1.495,-. Een slordige € 5.000,- totaal afhankelijk of er overdrachtsbelasting betaald moet worden. Wil jij een hypotheek met 4 personen dan rekenen wij € 1000,- meer aan advieskosten.

Ik heb een huis gezien en ik wil weten wat ik moet bieden. Hoe nu verder met aankoop en hypotheek

Zoals je wet zijn alle prijzen inclusief. Lees deze blog en vul het formulier in, je ontvangt zeer spoedig antwoord op je bod en maximale hypotheek. Wil jij advies en niet betalen als het huis niet door gaat dan bel gerust.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Zijn huizen goedkoper geworden?

Lees meer
Call Now Button