Menu

Restschuld en toch een andere woning kopen.

Restschuld en toch een andere woning kopen

Restschuld en toch een andere woning kopen

  

Een restschuld die is ontstaan tussen 29 oktober 2012 en die gaat ontstaan tot 1 januari 2018 blijft 15 jaar aftrekbaar. Er zijn banken die gaan tot 120% marktwaarde. Dus stel u heeft een hypotheek van € 200.000 en u verkoopt de woning voor € 175.000 dan is de restschuld € 25.000.

Stel u koopt morgen een woning aan voor € 220.000 en de marktwaarde van die woning bedraagt nu € 228.000 dan mag u maximaal 20% van € 228.000 als restschuld meenemen, en dat is dus € 45.600. Uw restschuld bedraagt echter € 25.000 dus in deze situatie geen probleem. Let op, banken bekijken dit van geval tot geval en uiteraard moet uw inkomen wel toereikend zijn. Vraag ons gerust om advies.

Kopen met restschuld is niet zonder risico

O.k., u koopt een woning met restschuld, de bank is akkoord en alle partijen werken mee. U heeft op dit moment een tijdelijke oplossing tenzij u voor altijd in die woning blijft wonen. Niemand kan ons vertellen wat de huizenprijzen gaan doen. Indien u weer wilt verhuizen dan wordt dat lastig. Maak van uw woning geen kredietbank, vooral niet als u nog een aflossingsvrije hypotheek heeft.

Huidige situatie

Op dit moment is het niet meer mogelijk om nieuwe restschulden fiscaal aftrekbaar te maken. De huizenprijzen zijn dusdanig hoog dat een restschuld bijna onmogelijk is.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button