Menu

Starterslening Amersfoort

Een Starterslening⭐ in Amersfoort⭐ voor jouw eerste eigen woning⭐. Extra € 35.000,- startershypotheek. Starters vraag eerst gratis de woningwaarde op van uw Amersfoortse hypotheekadviseur voor starters. Ken de woningwaarde in Amersfoort. Weet dat je ook veel eigen geld nodig hebt. De huizenmarkt is weliswaar aan het afkoelen maar je hebt nog eigen geld nodig.

Starterslening berekenen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bereken online uw Starterslening. U ontvangt direct bericht


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslening Amersfoort

Starterslening Amersfoort

Een Starterslening in Amersfoort via Lex Wonen omdat u:

 • Waarde van uw droomhuis moet weten vooraf
 • Wonen in Amersfoort meer is dan het betalen van een hypotheek
 • Minder eigen geld nodig door slim bieden t.o.v. marktwaarde.
 • Starterskennis in Amersfoort is anders.

Eindelijk kan u uw eerste eigen huis kopen in Amersfoort. Meer hypotheek met een startersfinanciering in de kei stad! Minder eigen vermogen nodig maar toch wel flink wat sinds 2021. Lees ook eens onze blog over overbieden huis.

Lex Wonen helpt starters met:

Aankoopmakelaar en hypotheekadviseur Amersfoort

Aankoopmakelaar en hypotheekadviseur Amersfoort

 • Een startershypotheek
 • Extra geld en hypotheek
 • Goedkoper aankopen
 • Lage lasten bij aankoop eerste huis
 • Garant staan door ouders
 • GRATIS WAARDERAPPORT woning

U moet eerst de waarde van de woning weten voordat u überhaupt naar dat huis gaat kijken. Overbieden in Amersfoort gebeurd nog steeds. Het is niet erg als u te veel betaald voor een huis maar dan moet u dat wel vooraf weten. Een starterslening in Amersfoort betaal niet datgene wat u boven de woningwaarde betaald.

Het verschil tussen uw maximaal haalbare hypotheek op inkomen en de marktwaarde van de woning is de hoogte van uw starterslening,  

Hypotheek met maximaal 4 aanvragers in Amersfoort

Wij hebben een schitterend alternatief als het nog steeds niet lukt om als starter in Amersfoort een huis te kopen. Waarom koopt u geen huis met familie of vrienden. Met 3 of 4 personen een hypotheek dan kan u vaak 3 tot 4 ton meer lenen.

Met name in deze tijd dat betaalbare starterswoningen er gewoon niet meer zijn in Amersfoort. Steeds minder mensen nemen via ons een starterslening i.v.m. de vele voorwaarden.

Steeds meer mensen kopen via Lex Wonen een huis met 3 of 4 aanvragers. Met 3 starters kan je vaak wel € 350.000,- tot € 550.000,- lenen.

Wat doen wij als startersspecialist in Amersfoort?

Startersfinanciering Amersfoort

Startersfinanciering Amersfoort

 • Minder eigen geld nodig voor uw eerste eigen huis in Amersfoort.
 • Ook uw aankoop woning geregeld in Amersfoort.
 • Koopakte en hypotheek geregeld in Amersfoort.
 • Ontbindende voorwaarden regelen.
 • Alles onder één dak.
 • Familie hypotheek met starterslening.

Een startersfinanciering Amersfoort is uitsluitend voor de inwoners van Amersfoort! Let dus goed op en informeer bij ons naar de bijzondere voorwaarden van een starterslening Amersfoort. Mogelijk voor € 35.000 meer huis uitzoeken in Amersfoort. Meer woongenot met een startershypotheek in Amersfoort.

Startersfinanciering Amersfoort

Startershypotheek Amersfoort

Startershypotheek Amersfoort

Als starter in Amersfoort is het erg lastig om uw eerste huis te kopen. Wij hebben de oplossing met een startersfinanciering Amersfoort voor groter wonen. Volg eerst de volgende stappen.

 • Bereken eerst maximale hypotheek.
 • Kijk of de gemeente waar jij wil wonen een starterslening heeft.
 • Aanvraagformulier starterslening regelen via de gemeente aldaar.
 • Alle formulieren invullen en opsturen naar SVN te Amersfoort.
 • Vervolgens ontvangt u een toewijzingsbrief van de gemeente.
 • Via Lex Wonen kan u nu een starterslening Amersfoort regelen incl. hypotheek.

Wij helpen starters met de gehele aankoop, hypotheek en  starterslening Amersfoort.

Eerste eigen woning met startersregeling Amersfoort

Starterslening Amersfoort afsluiten

Starterslening Amersfoort afsluiten

​U gaat u uw eerste eigen huis kopen dan kan een starterslening u misschien helpen. Met een starterslening in Amersfoort kunt u als starter op de huizenmarkt veel extra geld lenen. Hierdoor kunt u misschien toch dat ene droomhuis kopen dat eerst te duur voor u was. U krijgt meer huis, meer ruimte en dus meer woongenot. Een starterslening komt als aanvullende lening bij uw hypotheek.
Een startersregeling in Amersfoort geeft u niet alleen de mogelijkheid om extra te lenen, het biedt u ook een aantal voordelen.

Zo hoeft u de eerste drie jaar geen rente te betalen en hoeft u niet af te lossen. In de drie jaar dat u geen kosten aan de starterslening heeft zal uw inkomen naar verwachting groeien waardoor u kunt beginnen met aflossen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u een her toets aanvragen. De toets momenten zijn na 3,6,10 en 15 jaar. Denkt u dat u niet kan beginnen met aflossen dan moet u op tijd een her toets aanvragen.

Let op, eenmaal starterslening aflossen is blijven aflossen!

Bent u eenmaal de starterslening Amersfoort aan het aflossen dan is het niet meer mogelijk om dit later weer aflossingsvrij te maken. Al veranderd uw persoonlijke situatie door scheiding, WW of arbeidsongeschiktheid, eenmaal aflossen is altijd aflossen!

Denk dus na als u gaat samenwonen met een partner die inkomen heeft. Dit inkomen wordt meegeteld als gezamenlijk inkomen voor de toetsing, ook als uw woning en starterslening alleen op uw naam staat.

Overweeg ook zelf altijd of een starterslening voor u geschikt is. Bij twijfel overleg met uw hypotheekadviseur Amersfoort. Uiteraard wordt alles met u besproken.

Voorwaarden starterslening Amersfoort 

​Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een startershypotheek Amersfoort? Bij Lexwonen.nl zijn we gespecialiseerd in het helpen van starters op de woningmarkt.

We hebben veel financiële kennis in huis en helpen u graag bij het aanvragen van een startershypotheek  Amersfoort. Wilt u een startershypotheek Amersfoort aanvragen, dan dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen.

U moet meerderjarig zijn en verblijfsgerechtigd in Nederland wonen. Het moet gaan om de aankoop van uw eerste koopwoning. Daarnaast moet u al minimaal één jaar in de gemeente Amersfoort wonen.

Er geldt in de gemeente Amersfoort voor het aanvragen van een starterslening geen leeftijd- of inkomensgrens. Voldoet u aan de hierboven genoemde voorwaarden? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een starterslening Amersfoort.

Bij Lex van de Straat Wonen helpen we u graag bij de aanvraag van een startershypotheek.

Overige belangrijke voorwaarden voor starters in Amersfoort

 1. Minimale starterslening € 2.500, maximaal € 35.000,-
 2. Maximale koopsom mag € 212.000,- bedragen
 3. Verbeterkosten/bouwdepot maximaal € 10.000,-
 4. Starterslening Amersfoort bedraagt maximaal 20% van de koopsom. (Let op! Indien marktwaarde lager dan 20% van marktwaarde)
 5. Afsluitkosten SVN € 750,-, Dat is exclusief advies en bemiddelingskosten hypotheekadviseur

​Over starters in Amersfoort

Bij Lexwonen.nl hebben wij veel ervaring met startersleningen voor starters op de woningmarkt. We helpen bij het aanvragen van een starterslening maar geven ook hypotheekadvies en bemiddelen bij de aankoop van de woning.

Zo bieden we u verschillende diensten onder één dak aan. Doordat u zo veel kennis bij elkaar vindt kunt u veel geld besparen. Wij kunnen u helpen in alle facetten van het kopen van een woning. We geven u altijd persoonlijk, deskundig advies.

Een woning is iets heel persoonlijks. Uw wensen staan daarom bij ons altijd centraal, ook als we u bijvoorbeeld hypotheekadvies geven. Wat vindt u belangrijk? Welke bank past bij u? Hoewel we bij Lexwonen.nl altijd kijken naar de laagste hypotheekrentes houden we ook rekening met uw manier van leven en uw wensen zodat we een bank kunnen vinden die echt bij u past.

Zo geven we jou advies op maat en kunnen we je optimaal van dienst zijn!

Startersregeling Amersfoort en familiehypotheek

Startersregeling Amersfoort door Lex Wonen

Startersregeling Amersfoort door Lex Wonen

Uitgekiende manier om ruim samen te kopen met een familielid. Samen met familie een huis kopen met een starterslening Amersfoort geeft u extra veel mogelijkheden. Alleen kopen is momenteel lastig. Met een startersfinanciering in Amersfoort kan u veel meer lenen. Maar een familiehypotheek geeft u zoveel meer mogelijkheden. Wij zijn gespecialiseerd in familiehypotheken in de regio Amersfoort inclusief startersregelingen.

Gemeente Amersfoort en de starterslening

Veel gemeentes zijn gestopt met de startersleningen. Gemeente Amersfoort helpt nog steeds starters d.m.v. deze S.V.N. lening van de overheid. Gemeente Amersfoort is een Startersvriendelijke gemeente, dat de woningprijzen daar zo hoog zijn kunnen ze ook niets aan doen.

Inkomen uit P.G.B. en W.W.

Inkomens uit persoonsgebonden budget of W.W. tellen niet mee voor de startershypotheek in Amersfoort. Ook banken tellen deze inkomens niet mee ter bepaling van uw maximale hypotheek. Meer weten hoeveel hypotheek je kan krijgen?

Startershypotheek Amersfoort en hypotheekrenteaftrek

Niet alleen de hypotheekrente van de bank is fiscaal aftrekbaar maar ook de hypotheekrente van de starterslening is aftrekbaar op het moment dat u deze gaat aflossen. Vraag ons gerust naar alle voordelen die een startershypotheek Amersfoort u te bieden heeft.

Weinig eigen geld nodig bij Startershypotheek Amersfoort 

Als u een huis koopt met of zonder startershypotheek Amersfoort  heb je veel eigen geld nodig. U ontvangt alleen nog maar een hypotheek ter grootte van de koopsom van de woning.

Alle overige kosten zal u met eigen spaargeld moeten betalen in Amersfoort. De kosten bestaan uit overdrachtsbelasting, NHG kosten, advieskosten, taxatiekosten, notariskosten en aankoopkosten. Op een woning van € 200.000 betaald je een slordige € 10.000 aan kosten.

Lexwonen.nl zorgt door slimme aankoop van de woning dat je minder eigen geld nodig hebt voor de hypotheek in Amersfoort, ook in 2019.

Let op! Een starterslening Amersfoort is niet gratis. Er zijn ook kosten verbonden aan SVN te Amersfoort die de landelijke startersleningen regelt samen met de gemeentes. U heeft altijd iets eigen geld nodig in Amersfoort.

Let op! Wij merken steeds vaker dat het ook in Amersfoort lastiger wordt om een huis te kopen tegen de normale marktwaarde. Ook in de regio Amersfoort gebeurd het regelmatig dat men € 10.000 tot € 25.000 boven de marktwaarde aan eigen geld moet meenemen.

Bel ons gerust voor uitleg. En mocht de aankoop niet doorgaan om welke reden dan ook, u ontvangt van ons dan ook geen nota. No cure-no pay. Bel uw startersspecialist van Starterslening Amersfoort.

Startersspecialist Amersfoort Lex Wonen

Startersspecialist Amersfoort Lex Wonen

Call Now Button