Menu

Belang van Taxatierapport

Belang van taxatierapport?

Het belang van taxatierapport is zo’n beetje het belangrijkste onderdeel van het kopen van een huis. Stel dat u een huis koopt van € 200.000 vanaf 2018. Uw maximale hypotheek bedraagt € 200.000 via de bank.

Taxatie te laag dan veel geld nodig

Stel nu dat na de aankoop van de woning het huis wordt getaxeerd op € 190.000. U zal dan een slordige € 10.000 extra eigen geld nodig hebben.

Belang van taxatierapport

Belang van taxatierapport

In bovenstaande situatie zal u een hoop eigen geld er in moeten stoppen. Indien dit niet lukt en u ziet vervolgens van de woning af dan moet daar wel iets over afgesproken zijn in de koopakte.
Laat u niet verrassen en neem ons in de arm i.v.m. de juiste  waardebepaling en begeleiding van hypotheek en aankoop waar ook in Nederland.

Altijd no cure-no pay. Dan nog iets over prijzen van taxateurs, ze bestaan al vanaf € 350,- tot € 650,-. Een normale prijs voor een taxatie ligt tussen de € 500,- en € 650,-. Let op, indien u een woning koopt met NHG dus tot € 265.000(peil 2018)dan moet dat rapport altijd gevalideerd worden.

Indien u dus vraagt om taxatieprijzen vertel er dan wel bij dat het om aankoop gaat met NHG.(indien aankoop tot € 265.000k.k).
Meeste taxaties gaan via het NWWI of de Taxateur Unie. Bereken snel of u eigen geld nodig heeft voor uw droomwoning.

Verschil taxatierapport en bouwkundigrapport

U kan een taxatierapport niet vergelijken met een bouwkundige keuring.
Bij een taxatierapport  let men meer op de waarde van de woning zodat de bank
niet meer gaat uitlenen dan de waarde van de woning. Ook willen ze weten of de verkopers de huidige eigenaren zijn.
Bij een bouwkundige keuring let men op de constructie van de woning en hoeveel
kosten men heeft op de korte- middellange- en lange-termijn.