Menu

Belang van Taxatierapport

Taxatierapport belangrijk i.v.m. maximale hypotheek en eigen geld.

Een taxatierapport is een belangrijk onderdeel bij het kopen van een huis. Stel dat u een huis koopt van € 200.000 vanaf 2018. Uw maximale hypotheek bedraagt € 200.000 via de bank.

Taxatierapport belangrijk

Taxatierapport belangrijk

Taxatie te laag dan veel geld nodig

Stel nu dat na de aankoop van de woning het huis wordt getaxeerd op € 190.000. U zal dan een slordige € 10.000 extra eigen geld nodig hebben.

In bovenstaande situatie zal u een hoop eigen geld in de hypotheek moeten stoppen. Indien dit niet lukt en u ziet vervolgens van de woning af dan moet daar wel iets over afgesproken zijn in de koopakte.

Laat u niet verrassen en neem ons in de arm i.v.m. de juiste  waardebepaling en begeleiding van hypotheek en aankoop waar ook in Nederland.

Altijd no cure-no pay. Dan nog iets over prijzen van taxateurs, ze bestaan al vanaf € 350,- tot € 650,-. Een normale prijs voor een taxatie ligt tussen de € 500,- en € 650,-. Let op, indien u een woning koopt met NHG dus tot € 290.000(peil 2019)dan moet dat rapport altijd gevalideerd worden.

Indien u dus vraagt om taxatieprijzen vertel er dan wel bij dat het om aankoop gaat met NHG.(indien aankoop tot € 290.000,- k.k).
Meeste taxaties gaan via het NWWI of de Taxateur Unie. Bereken snel of u eigen geld nodig heeft voor uw droomwoning.

Verschil taxatierapport en bouwkundig rapport

U kan een taxatierapport niet vergelijken met een bouwkundige keuring. Bij een taxatierapport  let men meer op de waarde van de woning zodat de bank niet meer gaat uitlenen dan de waarde van de woning. Ook willen ze weten of de verkopers de huidige eigenaren zijn.

Bij een bouwkundige keuring let men op de constructie van de woning en hoeveel kosten men heeft op de korte- middellange- en lange-termijn.

Wilt u weten hoeveel u met maximaal 4 personen kan lenen

Indicatie maximale hypotheek 2, 3, 4 personen

  • Globaal inkomens bij elkaar optellen en 1 bedrag opgeven zodat u weet tot hoeveel geld u globaal naar een huis kan kijken.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U krijgt direct een indicatie zodat u globaal weet tot welk bedrag u op Funda kan kijken naar huizen. Voor exacte maximale hypotheek hebben wij meer gegevens nodig waaronder  BKR gegevens van alle aanvragers. Heeft u onze homepage al gezien?

Update 9 september 2019