Menu

Boerderij kopen

Boerderij kopen⭐ met agrarische bestemming⭐kan nu. Riant wonenmet 3 of 4 kopers in 1 hypotheek is ook mogelijk. Maak eerst een hypotheekberekening en lees dan verder de voorwaarden.

Bereken eerst hoeveel hypotheek u ongeveer kan krijgen met maximaal 4 personen.


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Boerderij kopen

Boerderij kopen

Boerderij kopen met 2,3 of 4 personen

U ziet een geweldige boerderij te koop met agrarisch bestemmingsplan. Onder voorwaarden kan u deze 100% financieren met een hypotheek.

Zelfs met de gehele familie tot 4 personen een boerderij kopen via LexWonen.

Voorwaarden Boerderij kopen

  • Kopers mogen geen enkele affiniteit hebben met agrarische sector
  • Kopers moeten schriftelijk verklaren dat zei deze werkzaamheden niet gaan uitvoeren
  • Totale perceel moet kleiner zijn dan 3 ha
  • Er mag geen verplichting zijn dat u agrarische activiteiten moet uitvoeren( documenten via makelaar opvragen)
  • Net zoals met een koophuis mag u niets verhuren

Woonboerderij en hypotheek

Een hypotheek voor een boerderij is geen probleem als u aan bovenstaande voorwaarden voldoet. Geniet van de boeren vrijheid. Koester het buitenleven en de stilte rondom uw boerderij.

Landelijk wonen op de boerderij

Landelijk sfeervol en lekker vrij leven op de boerderij met vrienden of familie. Lex Wonen helpt u met de aankoop, taxateur, notaris en met de hypotheek. Alles onder 1 dak geregeld.

 

Wanneer krijgt u geen hypotheek voor boerderij

Hypotheek op boerderij

Hypotheek op boerderij

Thomas en Evelien, samenwonend willen een boerderij kopen. Gezamenlijk inkomen is geen probleem. Thomas werkt in het ziekenhuis en is verpleger. Evelien werkt bij een dierenvoeder bedrijf op de administratie. Let op!! Hypotheek wordt niet verstrekt.

Als er maar enigszins affiniteit is met bedrijfsmatig werken in de agrarische sector dan krijgt u geen hypotheek.

Wanneer wel hypotheek mogelijk voor boerderij

Geurt en Dini, beiden werkend bij een bakkerij willen samen een boerderij kopen welke op agrarisch gebied staat. Er rust geen verplichting op om er op te boeren. Beiden hebben voldoende inkomen. Hypotheek voor deze woonboerderij is zodoende mogelijk.

Uiteraard moet u aan veel meer zaken voldoen. Registraties bij BKR verlagen uw maximale hypotheek aanzienlijk. Vraag altijd bij de bkr uw gegevens op zodat wij aan de slag kunnen.

Voorbeeld van Huis ???? naar Boerderij ????

U verkoopt uw huidige eigen woning met een winst van € 50.000,-, maximale hypotheek bedraagt € 550.000,-. U koopt een boerderij voor € 450.000,-.

Uw nieuwe hypotheek wordt € 400.000,- omdat u de overwaarde dient te benutten om de i.v.m. de hypotheek aftrekbaarheid. Dit is de bijleenregeling.

Gaat u de overwaarde gebruiken om de boeren woning in te richten dan verlaagt dat de aftrekbaarheid van de hypotheek. Zie ook de richtlijnen van de overheid inzake de bijleenregeling.

Boerderij kopen met 4 aanvragers

Indien alle aanvragers voor het eerst een eigen woning kopen dan is het niet zo lastig. Wel is belangrijk dat u voor de aankoop van een eigen boerderij met meerdere personen contact op neemt met de notaris.  Lex Wonen zal u hier uitgebreid over informeren.

Stel dat u met 4 vrienden een leuke farm ziet en u heeft nog een appartement of een huis. Er zullen minimaal 3 woningen verkocht moeten worden omdat u slechts op 1 woning een overbruggingskrediet ontvangt.

Er schuilt hier 1 gevaar. Als de bank de hypotheek afwijst dan bent u wel uw woning kwijt. Lex Wonen kan vooraf nooit een akkoord geven op welke hypotheek dan ook.

Gedogen gemeente en regels bank kunnen verschillen

Let goed op! Wij krijgen veel telefoontjes van klanten die ons vertellen dat de gemeente bepaalde zaken goed vind of gedoogd en dat de bank dus akkoord kan gaan.

Dit is een foute interpretatie. Een bank en een gemeente staan los van elkaar, ze hebben beiden verschillende belangen. Banken bepalen hun eigen regels. Het aankopen van een boerderij is een lastige klus en weinig banken zullen u helpen.

Speciaal opgeleide taxateurs moeten deze woning taxeren. Vraag Lex Wonen om u te helpen met het regelen van de hypotheek.

Puur landelijk wonen met vergezichten

Als het u puur gaat om wonen in de natuur met schitterende vergezichten? Wonen is uw doel en u gaat geen agrarische werkzaamheden uitvoeren, nog hobbymatig nog beroepshalve? Lex Wonen heet u welkom, Laten wij samen kijken naar de mogelijkheden.

Essentie van boerderij kopen

Het belangrijkste doel van het kopen van een woonboerderij  is wonen. Wilt u een boerderij kopen omdat u daar allerlei activiteiten wilt beginnen koop de woning dan niet. Ziet u het kopen van een woonboerderij anders dan het kopen van een koopwoning? Begin er niet aan. Lees hieronder samenvattend de essentie van deze blog.

Samenvattend Boerderij kopen & Hypotheek

Wilt u dus een boerderij kopen met agrarische bestemming? Heeft u zelf helemaal niets met de agrarische sector te maken? Gaat u geen agrarische werkzaamheden uitvoeren (ook niet als hobby)? Wordt dit ook niet verplicht door het bestemmingsplan dan kan u kopen?

Landelijk wonen in een boerderij is mogelijk als de totale oppervlakte minder dan 3 hectare betreft. U moet middels documenten aantonen dat er “geen verplichting tot boeren op rust”. Vraag dit op bij de verkopend makelaar.