Menu

Huis van de buren kopen

Huis van de buren of kennissen kopen

Huis van de buren of kennissen kopen

Je kan de woning van de buren kopen⭐ . Geweldig want  de huizenmarkt zit op slot⭐. Huis kopen van buurman en of buurvrouw is vaak een geluk en makkelijker voor een hypotheek als je het goed doet. Meestal maakt het niet zoveel niet uit of je de woning koopt van de buren, bekenden of familie. Ik leg het jou uit.

Huis kopen van buren

Mag jij het huis van de buren kopen of van kennissen uit de buurt? Je hebt een voorsprong van 2-0 ten opzichte van andere huizenzoekers. Het huis wordt jou gegund. De buren vragen dan vaak ook niet het meeste zodat je ook nog eens veel minder eigen geld nodig hebt. Verder geeft de buurman of de buurtjes jou meer tijd om alles uit te zoeken. Maak snel een berekening en lees dan verder de tips.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op woning van buren hoef je niet te overbieden

Natuurlijk verkopen de buren de woning niet voor weinig maar in deze tijd zijn de taxaties hoog. Koopsom van de woning van de buren of kennissen is via de bank altijd de maximale hypotheek tenzij de taxatie lager is. Lexwonen maakt zo vaak mee dat taxatie hoger is dan je bod. Op deze wijze kan je veel kosten meefinancieren. Ben je niet ouder dan 35 en de eerste woning dan heb je al helemaal geluk. Het eigen geld valt dan reuze mee.

Verschil huis kopen via Funda of van de buren

Voorbeeld. Je ziet op Funda een woning te koop staan voor € 450.000,-. Vaak moet je dan een bod doen van € 525.000,- of meer en dan zonder voorbehoud van financiering. Je zit dan in zwaar weer want je hebt gewoon een slordige € 85.000,- aan eigen geld nodig. Gaat de hypotheek dan niet door dan heb je ook nog een boete van 10% van de koopsom.

Nu kan je het huis van de buren kopen voor € 450.000,-. Hoger bieden hoeft niet, je bespaart eigen geld. Omdat de woning niet op Funda staat is er geen richtprijs voor de taxateur. Vaak is er een hogere taxatie mogelijk. Het gebeurd vaak dat je dan helemaal geen eigen geld nodig hebt. Je zit niet vast aan 1 taxateur. Lexwonen vraagt altijd om een indicatie taxatie aan meerdere taxateurs.

Wil je meer weten over overbieden ga dan naar de pagina overbieden huis.

Hypotheek op huis van buren

Het is veel makkelijker om een hypotheek te krijgen op het huis van de buurman en of buurvrouw of op een woning uit de buurt die jou wordt aangeboden. Ga eens naar de homepage van lexwonen. Hier staan specifieke hypotheken en werkzaamheden die belangrijk zijn.

Naar de notaris met de buren of kennissen

Naar de notaris met de buren

Naar de notaris met de buren

De buren besparen op makelaarskosten en derhalve moet je de koopakte laten maken bij een notaris. Lexwonen werkt veel samen met notaris en die weet snel wat er moet gebeuren. De kosten van de koopakte zou ik wel zelf betalen. Je kan het niet te bond maken. Je hebt dan 1 notaris voor zowel de koopakte als de overdracht van de woning. Lexwonen begeleid van A tot Z inclusief koopakte.

Goede buur is beter dan een verre vriend

Ook hier geld het spreekwoord. Een goede buur is beter dan een verre vriend. Beide partijen zijn blij als alles glad loopt. Lexwonen doet specifieke hypotheken. Kan jij het huis van de buurman niet alleen kopen? Hypotheek met maximaal 4 vrienden doen wij ook. Ga naar de pagina huis kopen met vrienden.

Waarom is een huis kopen van buren of bekenden interessant en hoe weet ik de woningwaarde van het huis van de buren?

Lexwonen onderzoekt de taxatiewaarde en spiegelt dit af tegen de koopsom die je moet betalen. Omdat de woning alleen aan jou wordt verkocht hoef je niet te overbieden en dat is interessant. Ook het feit dat je vaak veel kosten kan meefinancieren in het huis van buren of kennissen kan handig zijn. De koopakte met ontbindende voorwaarden zijn vaak ook gunstiger.

Hebben de buren of kennissen die hun huis verkopen ook nog voordeel als ze de woning aan mij verkopen?

De verkopende buur heeft als voordeel dat ze geen verkoopkosten hebben aan de makelaar. Kosten van de notaris zijn voor een groot gedeelte voor de koper, je noemt deze kosten de kosten koper. Verder hebben de buren of kennissen er alle vertrouwen in dat het goed komt met de financiering. Ze kennen jou namelijk goed en gunnen jou dat huis. Dit doen de buren niet voor niets.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button