Menu

Hypotheekadviseur Tiel

 Hypotheekadviseur Tiel kan u helpen met:

 • Een hypotheek zonder dat u eigen geld nodig heeft
 • Een GRATIS woningwaarde rapport
 • Volledige begeleiding aankoop hypotheek (no cure no pay)

Bereken eerst snel tot hoeveel u kan zoeken. Heeft u uw droomhuis gevonden vermeld de adresgegevens zodat u een juiste indicatie heeft van de waarde. Dit is weer belangrijk om in de regio Tiel te kopen zonder eigen geld.

Bereken online voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder eigen geld.

 • Velden met een * verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

direct antwoord

Hypotheekadviseur Tiel

Hypotheekadviseur Tiel

In Tiel een huis kopen zonder eigen geld

Een tekort aan spaargeld hoeft niet in de regio Tiel. Wij begrijpen dat u verbaast bent. Overtuig u zelf en bel ons nu voor uw eigen specifieke situatie. Lees snel verder voor onze oplossing van EEN HUIS KOPEN IN TIEL ZONDER EURO’S IN DE HYPOTHEEK.

Hypotheek zonder eigen geld in Tiel

Hypotheek in Tiel zonder eigen geld

Hypotheek in Tiel zonder eigen geld

Hypotheekadvies Tiel regelen is anders dan financieel advies in het westen van het land. Lees snel onze tip en maak een financiële berekening voor hoeveel geld u op Funda naar een huis op zoek kan ZONDER SPAARGELD KWIJT TE ZIJN in Tiel. Hypothecair advies en DALENDE HYPOTHEEKRENTE tijdens de looptijd  mogelijk voor uw hypotheek.

Hypotheekadviseur in Tiel voor maximale hypotheek

Maximale hypotheek⭐ in Tiel is afhankelijk van uw inkomen⭐ en van de marktwaarde✅ van uw woning. Een huis kopen in Tiel✅ is gelukkig niet zo erg als in het westen van het land. Richting de Randstad, Utrecht en Eindhoven wordt zwaar overboden.

U heeft daar echt € 25.000 tot € 50.000 aan eigen geld nodig en dan praat ik nog niet eens over de hoofdstad. Neemt u ons als coach dan kunnen wij u helpen aan een huis in Tiel met weinig eigen geld in de hypotheek.

Uw hypotheekadviseur in Tiel helpt u zodat u GEEN TEKORT AAN SPAARGELD HEEFT VOOR DE HYPOTHEEK.

Huis kopen in Tiel zonder eigen geld

Heeft u een leuke woning gezien in Tiel? Bijna overal in Tiel kan u ook in 2020 nog een woning kopen zonder eigen geld. Mail ons de adresgegevens van uw droomwoning.

Bespaar op eigen geld in Tiel

Bespaar op eigen geld in Tiel

U hoort direct binnen 5 minuten of het lukt. Uiteraard even onder voorbehoud of de woning geen bouwval is en andere bijzondere omstandigheden.

Hypotheekadviseur Tiel helpt u een huis kopen zonder eigen geld

Financieel adviseur Tiel Lex van de Straat Wonen helpt u door alle fases van het koopproces en hypotheekproces in Tiel. U heeft een leuke woning gezien op een leuke plek. Het eerste waar u aan denkt is of u wel voldoende inkomen heeft om een huis te kunnen kopen in Tiel.

Hypotheekadviseur Tiel en hypotheekrentes

U heeft al gehoord dat u veel eigen geld nodig heeft maar dat is niet helemaal waar als u onze route volgt. Natuurlijk vindt u de hypotheeklasten belangrijk maar daar zou ik mij niet het drukste om maken. De rente zal tussen de 1,12 % en de 1,98% bedragen met looptijden van 5 tot 30 jaar.

Hypotheekadviseur in Tiel onderzoekt marktwaarde

Wat is de WAARDE VAN UW DROOMWONING?  Dat is interessant! Koopt u onder de marktwaarde een huis dan heeft u de hoofdprijs.

Het kan maar zo zijn dat u in Tiel een huis koopt ZONDER EIGEN GELD en dat scheelt u € 10.000,- tot  € 13.000,-.

Wij kunnen de marktwaarde beoordelen als erkend aankoopbemiddelaar zodat het kopen van een woning in Tiel zonder eigen geld kan. Vraag gerust een woningwaarderapport op.

Hypotheek in Tiel en kadastraal onderzoek

Huis kopen regio Tiel geen eigen geld nodig

Huis kopen regio Tiel geen eigen geld nodig

Kadastraal onderzoek in Tiel zal uitwijzen wat uw mogelijkheden zijn.

U moet de verkooptransacties kennen in die regio. Bel ons voor hypotheekadvies in Tiel, wij kunnen iedereen helpen die een vaste baan heeft, intentie verklaring heeft of mensen die minimaal drie volle kalenderjaren in loondienstverband zijn.

Voorbeeld van een huis kopen in Tiel zonder eigen inbreng

Hypothecair advies Tiel is voor ons een leuke uitdaging. Hieronder een voorbeeld van een huis kopen zonder dat u eigen inbreng nodig heeft.

Uw maximale hypotheek bedraagt € 230.000. Op Funda staat een woning te koop voor € 200.000. Wij helpen u met de aankoop en hypotheek. Uit ons onderzoek blijkt dat de woning een marktwaarde heeft van € 202.000. U koopt de woning in Tiel voor € 196.000,- . Doordat u deze woning € 6.000 onder de marktwaarde koopt ( € 202.000-/-€ 196.000) heeft u € 6.000 minder eigen geld nodig.

Oplossing als aankopen onder de marktwaarde niet lukt

Het eigen geld wat u nodig heeft om de hypotheek te betalen bedraagt € 9.000. U zal nog € 3.000,-  aan eigen geld moeten hebben. Is dit er niet dan kunnen we deze € 3.0000 als een (woon) krediet aanschaffen. Wij gaan een drietraps financiering regelen voor u als hypotheekconsulent Tiel.

Uw maandlasten zullen iets hoger worden. We zullen goed moeten inventariseren of dit krediet bij uw past. Wellicht  is het mogelijk om het huis iets goedkoper aan te kopen zodat u niets nodig heeft. Wellicht kan u iets geld lenen van uw ouders of een schenking ontvangen.

Wij zullen samen alles onderzoeken zodat ook voor u een huis kopen zonder eigen middelen in Tiel zal slagen. Hypotheekadviseur Tiel werkt 24-7 en dat 50 weken lang.

Hypotheekadviseur Tiel en BKR Toetsing

Hypothecair adviseur Tiel kan voor u een BKR Status toets uitvoeren met uw toestemming. Hierdoor weet u direct of u uw volledige inkomen kan gebruiken voor de hypotheek. Om het compleet te maken doen wij graag voor u drie toetsen

 • BKR Status Toets
 • Hypotheek Toets
 • Marktwaarde Eigen geld toets

Snel een bod uitbrengen op uw droomwoning na onze indicatieve toetsingen. Meer zekerheid met een woning kopen in Tiel. Ook i.v.m. inbreng eigen geld in de hypothecaire lening in Tiel is handig om te weten. Kijk ook even naar onze hypotheek specialiteiten.

Toetsing bij BKR Tiel

Een hypotheekaanvraag wordt altijd getoetst bij de BKR in Tiel. Het resultaat van deze toetsing wordt altijd meegenomen in de beoordeling van de hypotheekaanvraag.

Ook indien de aanvrager in het buitenland woont zal er in dat betreffende land een toets plaatsvinden. Deze toets kan 1 week duren. Een hypotheek zonder eigen geld met een codering is niet mogelijk. Er zijn wat bijzondere bepalingen wanneer wij u wel kunnen helpen aan een woning zonder dat u veel eigen geld kwijt bent.

 • wanneer een A-melding of A1 codering is afgelost.
 • wanneer een A-melding of A1 codering op het moment van de hypotheekaanvraag is hersteld.

Indien er sprake is van een schuldregeling (SR) dan kan u nergens terecht voor een hypotheek zonder spaargeld.

Doorstromers eerst kijken in BKR

Let op! Heeft u uw eigen huis te koop staan? Bent u op zoek naar een andere woning in de regio Tiel? Uw maximale hypotheek zal u wel berekend hebben. Maar weet u ook wat de Bkr over uw kredietwaardigheid verteld? U zou de eerste niet zijn die zijn huis heeft verkocht en die plotseling geen andere woning kan kopen.

Heeft u wel eens gedacht om een nieuwe woonboerderij te laten bouwen?

Mobile abonnementen roodstand mogelijkheden en kredieten staan allemaal bij de Bkr te Tiel vermeld. Wellicht heeft u helemaal niets aan kredieten op dit moment. Regelmatig worden oude kredieten niet verwijderd. U heeft een probleem met de hypotheekaanvraag. Huren komt eerder aan de orde dan kopen. Ga eerst naar de Bkr.

Hypotheekadviseur Tiel en rentevast periode

Hypotheekadviseur Tiel heeft de mogelijkheid om tijdens de looptijd van uw rentevastperiode toch kosteloos de hypotheekrente te laten dalen. Stel u zich dat eens voor? Ga naar een bank en vraag daar eens of er een hypotheek is die tijdens een 20 jaar rentevast periode kan dalen. Er zal met argus ogen naar u gekeken worden. Even voor iedereen op een rijtje. Wat gebeurd er met een hypotheek indien de hypotheekrente:

 • variabel is- maandelijks schommelingen in uw betalingen mogelijk.
 • 5 jaar vast- de rente staat echt vast gedurende 5 jaar
 • 20 jaar vast staat- de rente staat echt 20 jaar vast zal niet dalen of stijgen

Bij langere rentevastperiode is er een veiligheid omdat u dan weet dat hij niet zal stijgen.

Periodieke verlaging hypotheekrente hypotheekklanten Tiel

Koopt u een huis in Tiel dan heeft de bank na enkele jaren nauwelijks het risico dat er ooit een restschuld over blijft. Omdat u lekker elke maand aflossingen doet kunnen wij er voor zorgen dat u kosteloos een lagere hypotheekrente ontvangt.

Ondanks 20 jaar rentevast toch een lagere hypotheek mogelijk. Hypotheekrente verhogingen zijn uitgesloten! Elke twee jaar een daling van de hypotheekrente.

Hypotheekadviseur Tiel zorgt voor maximale zekerheid bij het kopen van een huis met een hypotheek zonder eigen inbreng.

Hypotheekadvies in Tiel met perspectief

Hypotheekaanvraag in Tiel is afgelost in 30 jaar. U kan kiezen tussen een annuïtaire hypotheek of lineaire hypotheek. Omdat wij ook graag een beeld willen krijgen van uw financiële toekomst kan het zijn dat er een combinatie van deze twee hypotheken naar voren komt. Hiermee kunnen wij uw maandlasten gedurende de gehele periode uitstippelen. U weet waar u aan toe bent. Neem contact op met uw hypotheekadviseur Tiel.

Werkgeversverklaring niet altijd nodig

Wenst u een hypothecair krediet in Tiel dan moet u altijd een werkgeversverklaring laten invullen. Deze moet exact kloppen met de salarisstrook. Onterecht denken velen dat een werkgeversverklaring voor de hypotheek alleen verplicht is bij een tijdelijk contract. Dat is niet het geval. Zorg er voor dat voordat u gaat bezichtigen een werkgeversverklaring  aanwezig is.  Zie hieronder voor de werkgeversverklaring.

UWV verzekeringsbericht kan vaak

Werkt u minimaal twee jaar bij dezelfde werkgever dan kunnen wij middels een UWV verzekeringsbericht uw maximale hypotheek bepalen. Ga naar  UWV.nl  en log in met uw DigiD.

Ga naar persoonlijke gegevens en vervolgens naar u arbeidsverleden. Aan de rechterzijde ziet u staan: Download verzekeringsbericht (pdf). Mail ons dit verzekeringsbericht van de UWV en wij kunnen direct zien hoeveel hypotheek zonder eigen geld u kan krijgen in Tiel.

Werkt u korter dan twee jaar bij de huidige werkgever gebruik dan onderstaande werkgeversverklaring. Voor een snelle berekening mail ons uw jaarinkomen.

Werkgeversverklaring leeg

 Bij hypotheekadviseur in Tiel weinig of geen eigen geld nodig

Hypotheekspecialist Tiel legt uit. Gaat u naar een bank, hypotheekketen of tussenpersoon dan zal u merken dat u niets meer kan meefinancieren. Een slordige € 10.000 aan eigen geld heeft u minimaal nodig. Via ons heeft u € 0,-  tot € 3000,- aan eigen geld nodig voor de hypotheek. Dit is even afhankelijk van de soort woning en de marktsituatie. Vaak kan uw Hypotheekadviseur Tiel nog voordelig voor u een huis aankopen. In ieder geval een huis kopen onder de marktwaarde.

In Tiel is het nog steeds leuk kopen. U ontvangt een lage hypotheekrente van uw hypothecair specialist Tiel. Vanaf januari 2018 is het nog lastiger geworden om met weinig spaargeld een huis te kopen in Tiel. Uw voordeel: Goedkoper aankoop huis en minder eigen geld nodig in Tiel bij uw Hypotheekadviseur. Waarom wel via ons mogelijk? Wij zijn erkend aankoopbemiddelaar.

Waarom geen eigen geld nodig bij hypotheekadviseur in Tiel

Hypotheekadviseurs, hypotheekketens en banken regelen hypotheekadvies en vragen het geld aan  bij de bank. Dat zijn hun werkzaamheden, niet meer en niet minder. Tot voor twee jaar geleden kwam je hier mee weg. Bijna 75% van de Nederlanders die nu een huis willen kopen zitten met het probleem van eigen geld. Soms is het geld er wel maar dat is nodig voor de inboedel. Uw hypotheekadviseur Tiel Lex van de Straat Wonen helpt u met:

 • Aankoopbemiddeling woning(helpt en adviseert u met kopen)
 • Hypotheek
 • Ontbindende voorwaarden en koopakte
 • Waardebepaling vooraf i.v.m. eigen geld in hypotheek.

Alles draait om de marktwaarde. Als de marktwaarde hoger is dan de koopsom dan heeft u minder tot geen eigen geld nodig.

Hypotheekadviseur Tiel regelt hypotheek zonder spaargeld

Er valt veel meer te halen voor huizenkopers in Tiel. Vaak worden de woningen voor te hoge bedragen verkocht. Onze werkzaamheden in de regio Tiel zorgen er voor dat u minder spaargeld nodig heeft in de hypotheek en veel zaken weet over de woning. Zie hieronder de grafiek die aangeeft hoeveel eigen geld je gemiddeld per jaar meer in de hypotheek moet stoppen.

Hypotheekadvies in Tiel en erkend aankoopbemiddelaar

Met een hypotheekadviseur Tiel en aankoopbemiddelaar Tiel haalt u iemand in huis waar u alles aan kan overlaten. Wij adviseren u altijd voordat u een huis aankoopt om deze bouwkundig te laten keuren ( € 250,- gemiddeld). Gaat u op deze wijze te werk dan heeft u een beter inzicht in de kosten op korte en lange termijn en op de bouwkundige staat van de woning in Tiel. Vraag ons om meer info.

Familiehypotheek mogelijk van hypotheekadviseur in Tiel

Zoekt u samen met een familielid een woning met een hypotheek in Tiel? U bent al bij alle banken geweest en niemand wil u helpen? Wij kunnen voor u een familie hypotheek regelen in Tiel samen met uw broer, zus of ouders. Met twee of drie inkomens maakt niet uit. U kan in Tiel met familie een huis kopen via Lex Wonen.

Op dit moment zijn er ook veel aanvragen van een hypotheek van broer met zus.

Samenwonen in Tiel en erf belasting

Gaat u een huis kopen in Tiel en bent u gehuwd in gemeenschap van goederen dan zijn er meestal geen problemen als een van u door overlijden alleenstaande wordt.  In andere gevallen loopt u een enorm risico. wij adviseren u ten aller tijde om contact op te nemen met een notaris als u samen gaat kopen.

Samen huis kopen en samen een hypotheek

Stel dat u gaat samenwonen onder ook maar iets geregeld te hebben bij de notaris. Stel dat uw partner komt te overlijden. Feitelijk bent u helemaal niets van elkaar en gaat de helft van de waarde van de woning naar uw schoonouders en schoonzusters en zwagers.

Aangesloten bij  taxateurs netwerk landelijke dekking

Om exact de waarde van de woning te weten hebben wij een onafhankelijke taxateur nodig die niet bij de koop of verkoop van de woning is betrokken. Wij zitten in een netwerk zodat u binnen 1 dag exact weet hoe de vork aan de steel zit als u een huis koopt in Tiel.

Waarde woning weten?

Lex Wonen is aangesloten op een netwerk waar de waarde van woningen landelijk staat vermeld. VRAAG HIER GRATIS DE WONINGWAARDE OP VAN UW DROOMHUIS

Acceptatiebeleid huis kopen zonder eigen geld in Tiel

Toch belangrijk om het onderstaande acceptatiebeleid te lezen in verband met een huis kopen zonder eigen geld in Tiel. Lees vluchtig door en kijk of alles herkenbaar is voor u. Uiteraard mag u ons ook bellen of mailen want al die regeltjes kennen wij uiteraard uit het hoofd.

Leeftijd, woon- en verblijfplaats aanvrager

Om in aanmerking te komen voor een woning zonder eigen geld dient de aanvrager minimaal 18 jaar te zijn. Een vaste woon- en verblijfplaats is verplicht. Dat mag in Nederland, Duitsland of België zijn.

Eigenaar schuldenaar

Een hypotheekaanvrager in Tiel moet zowel eigenaar, schuldenaar als bewoner zijn! Met name belangrijk als er een huis wordt gekocht zonder eigen geld en met een zogenaamde familiehypotheek.

Meestal wordt een partner ook eigenaar en schuldenaar behalve als haar inkomen niet nodig is voor de hypotheek.

Verblijfsstatus aanvragers voor een hypotheek zonder eigen inbreng

Aan één van de volgende criteria zullen aanvragers van een hypotheek moeten voldoen als ze niet de Nederlandse nationaliteit hebben.

 • Nationaliteit van een EU-lidstaat, Noorwegen, Liechtenstein, IJsland of Zwitserland
 • Verblijfsvergunning onbepaalde tijd type 2, 4, 5
 • Document duurzaam verblijf burgers van de Unie (type EU/EER)
 • Verblijfsdocument voor bepaalde tijd waarvan het inkomen niet nodig is voor de hypotheek.

Verblijfsdocument voor bepaalde tijd komt voor bij gezinshereniging. Partner komt naar Nederland bij haar man wonen. Op het verblijfsdocument staat op de achterkant vermeld de naam van de echtgenoot. Let op dat dat als u een hypotheekaanvraag doet dat uw partner in het bezit is van een BSN nummer. Vaak is deze pas later actief wat eigenlijk niet zou mogen.

Toetsinkomen Loondienst

Onder het toetsinkomen wordt verstaan het inkomen waarmee gerekend wordt hoeveel hypotheek je kan krijgen zonder eigen geld. De som van de volgende onderdelen bepaald je toetsinkomen.

 • Bruto jaarsalaris
 • Vakantiegeld
 • Eindejaarsuitkering
 • Vaste 13e maand
 • Toeslagen i.v.m. onregelmatigheid, ploegen, overwerk etc.

Bij niet alle banken worden deze inkomensbestanddelen 100% meegenomen. Vraag ons gerust om advies  zodat u alles weet over  specifieke situatie in Tiel.

Vast dienstverband

Heeft u een arbeidscontract voor onbepaalde tijd dan wordt uw maandinkomen meegenomen als toetsinkomen. Wel belangrijk is dat de proeftijd is verstreken. Stel dat u een aanbod heeft gehad van een nieuwe werkgever en hij biedt u een vast dienstverband aan? En stel dat u een huis wil kopen dan is het belangrijk dat er in de nieuwe arbeidsovereenkomst staat vermeld dat er geen proeftijd is. Alleen dan kan u zonder spaargeld een hypotheek krijgen in Tiel.

o-uren contract

Heeft u een 0-uren contract ook dan kan u een hypotheek krijgen zonder problemen. Het gemiddelde jaarinkomen van de laatste drie volle jaren daar wordt het gemiddelde van genomen. Als het laatste jaar lager is dan het gemiddelde dan wordt dat inkomen beschouwd als uw toetst inkomen.

UWV overzicht

Als u een flexibel dienstverband heeft en nog geen vaste baan dan kan u ook een UWV inkomensbericht downloaden. Mail ons dit overzicht en wij kunnen u binnen 1 minuut vertellen voor hoeveel geld u in Tiel een hypotheek krijgt.

Toekomstig inkomensverhoging

Als het niet lukt om een woning te kopen maar u gaat binnen 6 maanden meer verdienen dan wordt dat toekomstige inkomen als toetsinkomen nu al meegeteld. Uiteraard zal de werkgever dit schriftelijk moeten verklaren. Uiteraard valt hier niet onder dat de inkomensverhoging  afhankelijk is van uw examen of studie. Er moet een zekerheid zijn voor de banken dat de inkomensverhoging er komt.

Hypotheek zonder eigen geld met pensioenuitkering

Heeft u AOW en misschien wel levenslang een aanvullend pensioen dan is een hypotheek zeker wel mogelijk. U zal middels uw pensioenopgaven via mijnpensioenoverzicht.nl een opgave moeten verstrekken. Ook als u een huis gaat kopen en binnen 10 jaar met pensioen gaat dan wordt er naar pensioenpapieren gevraagd. Ook gepensioneerden kunnen een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek.

Waardebepaling Woning

De hoogte van de hypotheek is de waarde van de woning. Dit noemen we dus de marktwaarde. Maximale hypotheek Tiel is 100%van de marktwaarde of 90% van de WOZ waarde. Komt u uit met de WOZ waarde dan heeft u dus geen taxatierapport nodig. Lastig onderwerp maar wij leggen het u allemaal uit zodat helder is waar u aan toe bent.

Huis kopen zonder eigen geld met een uitkering

Ook als u een IVA, WAO of WAZ uitkering heeft kan u een huis kopen zonder eigen geld in Tiel. Als hypotheekadviseur zijn wij continue aan het zoeken bij welke banken wij terecht kunnen voor een hypotheek voor arbeidsongeschikten.

Hypotheekproces en de te verwachten werkzaamheden

Hoe verloopt het gehele hypotheekproces in Tiel nadat wij de inventarisatie en het advies hebben gegeven?

Aanvraag

Het is van belang dat u geen financiële verplichtingen aan gaat gedurende het hypotheekproces zodat en hypotheek lukt. Ook is het belangrijk dat u de drie maanden daarvoor geen verplichtingen bent aangegaan. Uw betalingsmoraal moet goed zijn om een hypotheek in Tiel te kunnen krijgen. Ook valt hieronder mobiele abonnementen en roodstand mogelijkheden activeren. De hypotheekaanvraag wordt verstuurd en vervolgens binnen 48 uur kan u het volgende verwachten.

Akkoord hypotheek of aanvullende vragen

Of wij ontvangen een akkoord voor de hypotheek zonder eigen geld in Tiel of ontvangen vragen n.a.v. aangeleverde documenten. Ook kan het zijn dat er iets in de BKR staat wat wij net gemist hebben.

Indien aanvullende vragen

Indien er aanvullende vragen zijn dan dient dit dezelfde dag opgelost te zijn of uiterlijk de dag er na. Vervolgens kan het 48 uur duren tot dat er een finaal akkoord of een afwijzing komt.

Vervolg hypotheekproces na akkoord hypotheek Tiel

Nadat het finaal akkoord binnen is zijn de werkzaamheden nog niet voorbij.

Mail omtrent overlijdensrisicoverzekering

U ontvangt vrij snel na het finaal akkoord van de hypotheek een e-mail met een vragenlijst voor de overlijdensrisico verzekering. Deze verzekering wordt dusdanig passend gemaakt zodat de nabestaande de hypotheek kan betalen. Vragenlijst dient dezelfde dag digitaal ingevuld te worden. Vanaf 2018 is een verzekering niet meer verplicht echter meestal wel van belang om betalingsproblemen eventueel te voorkomen.

Bankgarantie activeren per mail

De bankgarantie moet gesteld worden. U ontvangt wederom een mail waarin u gevraagd wordt om akkoord te gaan met de bankgarantie, ook wel waarborgsom genoemd. Koopt u samen dan ontvangt uw partner ook deze mail. Beiden moeten hun goedkeuring geven.

Vragen van notaris

Het laatste onderdeel wat u moet regelen is het invullen van de vragenlijst van de notaris zodat hij alles compleet kan maken. Meestal stuurt de notaris per mail een bericht.

Pas op met betalingsverplichtingen en uw kredietwaardigheid

Het gebeurd elk jaar weer dat klanten in de periode van de aanvraag tot aan de notaris bewust of onbewust verplichtingen aan gaan. Stel dat u een akkoord van de bank heeft en de hypotheek past precies? Er is dus geen ruimte meer voor andere financiële verplichtingen. Dat betekend dat als u uw telefoonabonnement verlengt dat uw kredietwaardigheid in gevaar komt.

De bank zal geen geld naar de notaris overmaken omdat de hypotheek niet past. Uw hypotheek loopt dan gevaar. Heeft u hier vragen over bel ons gerust.

Wanneer lukt het niet om een huis te kopen zonder spaargeld in Tiel

Even een simpel begrijpelijk voorbeeldje zodat het duidelijk is wanneer hypotheekadviseur Tiel geen mogelijkheden ziet om te kopen zonder eigen geld. Stel u heeft zelf uw eigen eengezinswoning in de verkoop staan voor € 225.000. Verschillende gelijkwaardige woningen direct in uw omgeving zijn voor € 215.000 verkocht.

U snapt wel dat de koper van uw woning heel veel eigen geld mee moet nemen. Koper krijgt namelijk nooit een hogere hypotheek als de marktwaarde.

Nieuwe keuken en badkamer in 2016 verhogen de marktwaarde amper in 2018

Denk nu niet dat uw verbouwing van € 25.000 in 2016  de waarde van de woning enorm laten stijgen in 2018. Nee dat valt onder noodzakelijk onderhoud. Misschien scheelt het € 5.000 maar ik moet de eerste taxateur nog tegenkomen die de woning ruimer taxeert doordat er jaren geleden is verbouwt. Het zou dus mooi zijn als u een redelijk opgeknapt huis tegenkomt in Tiel.

Bieden vanaf dan meestal eigen geld nodig in Tiel

Ziet u een huis te koop staan met een: “bieden vanaf “prijs dan moet u het volgende weten.

Kopen onder uw maximale mogelijkheid

Stel u kan tot € 250.000 kopen qua inkomen en u moet bieden op een woning. U gaat dan meestal boven de waarde van de woning bieden en dan heeft u een extra krediet nodig. U krijgt namelijk geen hogere hypotheek dan de waarde van de woning. Toch heeft u geld nodig om te kunnen kopen.

Aanvullend krediet verlaagt uw hypotheek mogelijkheid

Dat betekend dat als u € 10.000 nodig heeft om te kopen dat uw hypotheek een slordige € 42.000 lager wordt. Dus een huis kopen tot € 210.000 zodat de hypotheek nog past.

Verruiming hypotheek voor alleenstaanden

Bent u alleenstaand en verdiend u tussen de € 20.000 en de € 31.000  bruto per jaar dan kan u een hogere hypotheek krijgen. Dus nog grotere mogelijkheden om de de bijkomende kosten in de hypotheek mee te financieren in Tiel. 

Welke woningen kijken wij naar in Tiel

Wij kijken regelmatig naar te koop staande woningen en de vraagprijzen daarvan. Vervolgens gaan wij kijken wat gelijkwaardige woningen in de omtrek doen. Wij zoeken een stuk of 4 woningen die hoger zijn verkocht dan de vraagprijs van die eerste woning. Gewoon dus marktwaarde bepaling in Tiel.

Stel dat het verschil € 7.000 bedraagt en je bied ook nog eens € 5.000 minder  dan de vraagprijs dan is er geen eigen geld nodig in Tiel. Dit even onder voorbehoud van de werkelijke staat etc. Vraag ons gerust om hulp. Lees hier meer over een huis aankopen.

Verzekerde hypotheekaflossing bij arbeidsongeschiktheid

Als wij uw aankoop en hypotheek regelen in Tiel dan geven wij u de kans op een betaalbare aflossingsverzekering voor de hypotheek. U betaald een paar euro voor een dergelijke verzekering die uitsluitend gelijktijdig met de hypotheek is te sluiten, niet achteraf. Losse verzekeringen voor belangstellenden kan niet.

Hoe werkt zo’n aflosverzekering

Stel u koopt een woning voor € 250.000,- en na drie jaar bent u minimaal 35% arbeidsongeschikt. De verzekering lost gelijk de hypotheek af tot 60% van de marktwaarde. Dat betekend dat uw hypotheek direct verlaagd wordt naar € 150.000.

Geen uitkering per maand maar direct overwaarde

Het voordeel is dat u direct overwaarde heeft op de woning. Zou u willen verhuizen omdat de woning te groot is om te onderhouden met minder inkomen dan kan dat meestal als uw partner nog werkt.

Hypotheekadviseur  Tiel en zijn documenten

Hieronder vindt u een pdf met de volgende documenten: Dienstverleningsdocument, dienstenwijzer hypotheken, dienstenwijzer wonen, algemene voorwaarden hypotheken en algemene voorwaarden aankoopbemiddeling zodat u alles over ons weet.

DVD 2018 Dienstenwijzer en algemene voorwaarden

Arbeidsongeschikt toch een hypotheek

Bent u arbeidsongeschikt en ontvangt u een  vaste uitkering uit IVA of WAJONG?  Lees hier verder over hypotheek met arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Hypotheekadviseur Tiel bellen

Doordat wij kadastraal onderzoek doen naar prijzen, marktwaardes en eigendom van woningen alsmede de aankoop daarvan heeft u veel minder of geen eigen geld nodig.

Een taxateur bepaald de waarde en wij weten waar wij de woning voor moeten aankopen. Doet u dat zelf en u gaat naar een bank dan lukt dat niet.

Bij banken kan je maximaal de aankoopsom aan hypotheek krijgen. U zal minimaal € 10.000 zelf moeten betalen met eigen spaargeld. Lex van de Straat Wonen gaat uit van de marktwaarde zodat u meestal meer kan lenen.

Hogere hypotheek en minder eigen geld in Tiel.  Wij weten van de hoed en de rand.  Kijk op de homepage van hypotheekadviseur Tiel.

Update 15 september 2019