Menu

Moet ik spaargeld hebben voor een hypotheek

Moet ik spaargeld hebben voor een hypotheek

Sinds 2021 heb je echt wat spaargeld nodig. Vaak is het wel mogelijk om een deel mee te financieren. Is er helemaal geen eigen geld dan is het ook mogelijk om een huis te kopen met vrienden. Koopt u met 4 vrienden dan kan u samen het spaargeld voor de hypotheek bij elkaar optellen.

Bereken maximale hypotheek zonder eigen geld te gebruiken. (1)

  • Hidden
  • Weet tot hoeveel geld u op Funda kan zoeken naar een huis zodat u geen spaargeld nodig heeft. Hypotheek met maximaal 4 personen lukt.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze werkzaamheden zorgen ervoor dat u uw eigen geld kan bewaren voor andere leuke zaken. U zoekt alleen naar de laagste hypotheekrente en nu komt u er achter samen met meer dan 400.000 mensen dat u ook nog eens eigen middelen moet hebben.

Let op hoe wij werken. Als u slim bent maakt u eerst snel een berekening maximale hypotheek en geef ons het adres door welke woning u eventueel wil kopen, u ontvangt dan direct van ons of u eigen geld nodig heeft en zo ja hoeveel.

Kijk ook even boven in uw scherm hoe klanten ons beoordelen. Veel van onze klanten zoeken een hypotheek zonder eigen kapitaal en vaak een hypotheek die ze samen met ouders willen sluiten.

Geen spaargeld nodig door onze werkzaamheden

De banken geven niet meer hypotheek dan de koopsom die u betaald voor de woning. Soms is er een mogelijkheid dat u een woning kan kopen zonder dat u veel eigen geld nodig heeft. Eigenlijk heel simpel maar het vergt voor ons veel werk. Als wij u helpen de woning goedkoper aan te kopen dan de marktwaarde (taxatierapport) dan heeft u dat verschil minder nodig aan spaargeld. Hoe gaan wij te werk?

U heeft een leuke woning gezien in de Dorpsstraat te Veenendaal voor € 225.000. Stel dat wij deze woning voor € 215.000 aankopen voor u. De taxatiewaarde van de woning bedraagt € 223.000. Dat betekend dat u de bijkomende kosten tot € 8000,00 kan meefinancieren. Moet ik spaargeld hebben voor een hypotheek? Nee dus of wellicht weinig.

Kadasterwerkzaamheden, geen eigen geld in hypotheek

U geeft ons de adresgegevens door en wij gaan kijken in het kadaster waar alle woningen in die straat voor zijn verkocht. De ene woning is verkocht voor € 210.000 in 2016 en de ander in 2012 voor € 179.000.

Wij gaan m.b.v. een indexcijfer de prijzen naar vandaag calculeren. Dan krijg je van een stuk of 8 woningen een gemiddelde waarde. Ook van soortgelijke woningen in de buurt nemen we de prijzen mee. Het gemiddelde bepaald de marktprijs. Er zijn zaken die de woning omhoog duwen.

Stel dat uw droomwoning net een uitbouw heeft en een gloednieuwe keuken er in. Hierdoor wordt de marktwaarde hoger.

Marktwaarde minus aankoop = minder geld

Moet ik spaargeld hebben voor een hypotheek, nee dus want wij helpen u met: Aankoop woning , hypotheek, de koopakte met ontbindende voorwaarden zodat bij tegenvallend taxatierapport u niet vast zit aan de woning. Wij regel taxatierapport en bouwkundige keuring, nota’s van de notaris worden door ons gecontroleerd. De meest gezochte zin op Google van de laatste jaren “Moet ik spaargeld hebben voor een hypotheek”, dat hoeft u zich niet meer af te vragen.

 Als u te duur koopt!

Let op, als u zelf een woning koopt en het blijkt dat u hem te duur aankoopt wat dan? Stel vraagprijs Funda € 235.000. U koop de woning voor € 230.000 maar u krijgt een taxatierapport van € 225.000 dan zal u een slordige € 13.000 aan eigen geld mee moeten nemen. Hoe gaat u dit omschrijven in de ontbindende voorwaarden?

Heeft u nog steeds te weinig geld

Lukt het nog steeds niet om een huis te kopen i.v.m. het eigen spaargeld? Overweeg een een hypotheek samen met ouders.

Samen de kosten delen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button