Menu

Perspectiefverklaring

Een perspectiefverklaring beoordeeld u op uw toekomstige inkomen en mogelijkheden als u via een uitzendbureau werkt. Dus zoals de naam reeds doet vermoeden, wat is het perspectief bij uw huidige werkgever (het uitzendbureau).

Perspectiefverklaring

Perspectiefverklaring

Perspectiefverklaring kijkt naar de toekomst

Bij een werkgeversverklaring of intentieverklaring wordt naar het verleden gekeken. Stel dat het uitzendbureau volop mogelijkheden ziet voor u maar u zit in de eerste fase zonder een intentieverklaring? Middels een perspectiefverklaring is dan een hypotheek toch mogelijk.

In de perspectiefverklaring staat vermeld dat met uw huidige inkomen ook in de toekomst geen probleem zal zijn. Wil jij weten wat een hypotheek kost? Klik hier voor het dienstverleningsdocument.

 

Perspectiefverklaring en hypotheek

Heb je een flexibele arbeidsrelatie als uitzendkracht? Met een perspectiefverklaring wordt er niet alleen gekeken naar je arbeidscontract. Ook wordt er gekeken naar:

  • werkervaring
  • je functie
  • je opleiding
  • de arbeidsmarkt
  • toekomstig inkomensverwachting

Kortom: “Hoe ziet je toekomstige werk en inkomen er uit op de huidige arbeidsmarkt en gebaseerd op jouw vermogen en onvermogen. Hoeveel hypotheek je kan krijgen is makkelijk met een perspectiefverklaring uit te rekenen.

Perspectief bekijken objectiever dan werkgeversverklaring

Iedereen weet dat een werkgeversverklaring nodig is voor een hypotheek. Werk je al langer bij een werkgever dan zou een UWV verzekeringsbericht handiger zijn. Met een perspectiefverklaring wordt er eerlijk gekeken naar je toekomst en je mogelijkheden. Ik denk dat dit veel beter is dan een hypotheek op basis van je verleden.

Er is mijns inziens meer zekerheid voor een bank als er naar een perspectiefverklaring wordt gekeken dan naar een werkgeversverklaring. Verder is het belangrijk dat je in de bkr kijkt i.v.m. kredieten. Een hypotheek met BKR lukt wel maar dan moet je anders rekenen.

Perspectief op de arbeidsmarkt

De kans die je hebt op werk in de toekomst en een gestabiliseerd inkomen wordt dus onderzocht met zo’n perspectiefverklaring. Lex Wonen vindt het belangrijk dat u zelf eerst uw kansen opvraagt bij uw werkgever alvorens huizen te gaan bezichtigen.

Met een perspectiefverklaring kan u ook een huis kopen met minder of zonder eigen geld.

Wij hebben de ervaring dat huizenkopers maar zo een bod uitbrengen onder voorbehoud van financiering en de bal neerleggen bij de adviseur of de bank. Lex Wonen helpt u met alle werkzaamheden.

Huizenmarkt 2022 belangrijk

Let op, je inkomen kan nog zo goed zijn, om een huis te kunnen kopen is het belangrijk dat jij de huizenmarkt goed kent.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Welk matras past bij mij?

Lees meer
Call Now Button