Menu

Hypotheektraject

Hoe ziet een perfect hypotheektraject er uit? Feiten en tips hoe een degelijk stappenplan er uit ziet. Hypotheek route en aankoopplan moeten altijd synchroon lopen.

Wilt u ook weten voor hoeveel geld u een huis kan kopen en hoe wij mensen begeleiden naar hun droomhuis? Vul hieronder alles in, ook de eventuele verbouwingen zoals keuken, badkamer of uitbouw. Kan eventueel met 4 personen.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheektraject

Hypotheektraject

Aangaan van hypotheektraject pas nadat u alles weet

Bij een hypotheek hoort ook een woning. Wij zullen belangrijke onderdelen van het aankooptraject ook zeker meenemen in deze blog. Ken het juiste stappenplan van aankoop en hypotheek.

Stappenplan Hypotheektraject

 • Vraag werkgeversverklaring op
 • BKR documenten opvragen
 • Alle overige betalingsverplichtingen verzamelen
 • Studielening gegevens opvragen
 • Hoeveel hypotheek kan u krijgen op basis van inkomen en BKR
 • Hypotheekadvies & aankoopadvies
 • Waarde huis weten
 • Bod uitbrengen zonder voorwaarden
 • Bouwkundige keuring
 • Taxateur inschakelen
 • Regelen en opmaken koopakte met ONTBINDENDE voorwaarden
 • Koopakte tekenen
 • Werkzaamheden bij de bank
 •  Notaris
 • Overdracht sleutels
 • Kosten koper meefinancieren

Gaat u een andere volgorde aanhouden of volgt u uw eigen traject? Het risico van een koude kermis thuis te komen en bakken vol eigen geld weg ligt voor de hand. Lex Wonen helpt u op basis van No Cure No pay en in de juiste volgorde. Koop je met meerderen dan is landelijk wonen hypothecair mogelijk.

Werkgeversverklaring

Zorg altijd dat u een werkgeversverklaring laat maken bij personeelszaken zodat uw inkomen helder is. Zorg voor afschriften van uw betaalrekening i.v.m. spaargeld en het salaris wat gestort wordt. Het kan dus gebeuren dat dit meerdere rekeningnummers zijn.

BKR opvragen

Zonder een BKR overzicht kan u geen hypotheek aanvragen. Om het hypotheekproces soepel te laten lopen moeten alle aanvragers deze opvragen via bkr.nl. Doe u dat niet dan kan u voor onaangename verassingen komen te staan.

Overige betalingsverplichtingen

Moet u alimentatie betalen of heeft u elders leningen lopen? Verzamel alle gegevens zodat de adviseur verder kan.

Heeft u een studielening

Als u een studielening heeft wil de bank weten wat de oorspronkelijke hoogte was en het huidige saldo. Betaald u reeds af dan ook de maandbetaling. DUO registreert studieleningen.

Maximale hypotheek berekenen

Voordat u naar een huis überhaupt kan gaan kijken moet u weten wat uw maximale hypotheek bedraagt. Heeft u dus alle bovenstaande gegevens opgezocht dan kan u pas rekenen. Veel mensen maken uitsluitend een berekening op basis van inkomen via internet.

In 65% van de gevallen gaat dit dan ook radicaal fout. Kijk ook echt naar de actuele rentes. De laagste hypotheekrente zoeken betekent lagere maandlasten en een hogere hypotheek. Het is tevens mogelijk om meer hypotheek te krijgen voor de woninginrichting als u onder de taxatiewaarde aankoopt. Schapenvacht kopen van het verschil tussen de taxatiewaarde en de werkelijke koopsom is mogelijk.

Hypotheekadvies & aankoopadvies

Hypotheekadviseur maakt een berekening en houdt rekening met alle risico’s die u kan lopen. Tevens houdt hij rekening met uw wensen. Het kan zijn dat uw wensen niet passen binnen het advies. Ga niet eerder een huis kopen dan dat u alles begrijpt.

Wat u nodig heeft is een adviseur die u helpt met:

 • Begeleiden van aankoop tot hypotheek
 • Koopakte met ontbindende voorwaarden regelt
 • Regelen notaris en controleren de eindnota

Lex Wonen erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur is gespecialiseerd in deze materie. Dus niet alleen de hypotheek, niet alleen het bod uitbrengen maar alles van A tot Z geregeld volgens het stappenplan. Lukt het niet om te kopen? Lexwonen.nl regelt samen met ouders een hypotheek.

Het bod zonder voorbehoud van financiering

Een bod uitbrengen kan zonder voorbehoud van financiering omdat Lexwonen een verzekering heeft die eventuele schade dekt. Het is dus mogelijk om zonder voorwaarden veilig op een woning te bieden. Per dossier kan dat verschillen en u moet dat aan Lexwonen.nl overlaten. Belangrijk is zeker het eigen geld wat u heeft. Het gebeurd dat kopers een voorbehoud doen i.v.m. taxatiewaarde, eigen geld, bouwkundige keuring. Dit is het tipje van de sluier. Gedurende het hypotheektraject kan er van alles op het pad komen wat u niet wil. De huidige huizenmarkt dwingt jou om de juiste keuze te maken.

Het is dan wel belangrijk dat dit omschreven wordt bij de ontbindende voorwaarden.

Bouwkundige keuring geeft financieel overzicht

Lex Wonen adviseert u om altijd een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. U weet dan niet alleen de huidige staat van het huis maar ook welke kosten u in de toekomst kan verwachten. Koopt u een 2e hands auto dan wordt deze vaak onder de motorkap en op de brug bekeken gedurende 15 minuten. We hebben het hier over een auto van misschien € 20.000,-.

Mag een huis misschien een uurtje langer duren. Bel Lex Wonen voor een slimme hypotheek en de juiste volgorde. Misschien wilt u wel in 21 jaar van uw hypotheekschuld af. Slimme hypotheken en het juiste traject bepalen hoe succesvol u bent. De meeste klanten van Lexwonen zijn binnengekomen als hypotheekleads op de website.

Taxatie regelen

Regel nog voordat u de koopakte gaat tekenen een taxatierapport. U moet z.s.m. de waarde weten van uw koopwoning. Is de waarde namelijk lager dan de aankoopsom dan heeft u meer eigen geld nodig. Een huis kopen zonder eigen geld is mogelijk, lees hier verder hoe u zonder spaargeld een hypotheek kan krijgen.

Koopakte tekenen

Nadat alles naar u zin is, eventueel na aanpassing van de koopakte, gaat u de koopakte tekenen. Deze koopakte (pdf) heeft uw bank nodig om de hypotheekaanvraag te beoordelen.

Hypotheektraject bij de bank

De bank gaat als eerste uw BKR controleren. Is deze niet juist dan hoeven ze niet verder te werken en wordt er een afwijzing naar de adviseur gemaild. U ziet dat de BKR het belangrijkste document is van de hypotheekroute.

Notaris

Is finaal akkoord afgegeven dan moet u de bindende offerte van de bank controleren op juistheid en ondertekenen. Vervolgens stuurt de bank een offerte naar de notaris, deze moet u nog 1 keer tekenen.

Sleuteloverdracht

Voordat u echter de sleutel ontvangt bij de notaris en voordat u alles gaat tekenen gaat u eerst uw woning inspecteren. Is de woning opgeleverd zoals besproken. Is de woning dus leeg, geen rommel rond om het huis? Indien het huis niet wordt opgeleverd zoals u heeft afgesproken dan kan u dat kenbaar maken bij de notaris. Dit soort zaken hoort allemaal bij het gehele hypotheektraject. Lees meer over het stappenplan om een woning te kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button