Menu

Starterslening Veenendaal

Starterslening ‚≠źin Veenendaal ‚≠źis de oplossing om als starter ‚≠ź zonder zoveel geld een huis te kopen ‚úÖ. Helaas moet je tegenwoordig hoger bieden en zonder voorwaarden.

Alleen zonder voorbehoud van financiering kan u kopen. Weet u dat Lexwonen een Garantieplan heeft, U loopt geen risico. Wij hebben dit verzekerd!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het Whitepaper ontvangen over het bieden zonder voorbehoud van financiering. Tevens info over de verzekering die alle kosten betaald als er een afwijzing komt van de bank. Met BiedZeker garantieplan via Lexwonen kan u toch een woning kopen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Startershypotheek Veenendaal voor de aankoop van je eerste eigen huis. Jouw droomwoning is nu eindelijk haalbaar met maximaal ‚ā¨ 35.000,- extra starters geld in Veenendaal.

Door de startersfinanciering en onze aankoopbemiddeling kan je de meeste kosten meefinancieren. Het eigen geld heeft u hierdoor veel minder nodig. Meer hypotheek krijgen met een starterslening Veenendaal.

Starterslening Veenendaal
Starterslening Veenendaal

Starterslening Veenendaal ook in 2022

Maximaal ‚ā¨ 35.000 starterslening in Veenendaal. Eerst starterslening berekenen dan op een huizensite kijken.¬†Eindelijk is met een starterslening in Veenendaal je eerste droomhuis nu haalbaar. Lage rentes meer hypotheek mogelijk dus meer woonruimte. Door onze aankoopbemiddeling kan jij nog meer kopen met een startersregeling in Veenendaal. Door meer geld is je eerste eigen huis kopen wellicht nu haalbaar.

Woningwaarde rapport voor starters uit Veenendaal

U kan natuurlijk als starter in Veenendaal een aanvullende lening nemen maar wat weet u van de waarde van uw droomhuis. Vraag hieronder een woningwaarderapport op. Samen met Lex Wonen moet u alles weten over uw eerste eigen woning.

Vul postcode en huisnummer in van uw droomhuis. Ontvang WAARDERAPPORT MET 5 REFERENTIE woningen.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Startersfinanciering Veenendaal

Startersfinanciering Veenendaal

Starterslening Veenendaal de oplossing van de toekomst

Om als aspirant koper in aanmerking te komen voor een starterslening Veenendaal heeft de Gemeente Veenendaal voorwaarden opgesteld.

Elke gemeente heeft vaak weer andere voorwaarden. Lees de voorwaarden van de gemeentelijke starterslening goed. Of bel ons voor vragen.

Wie komt er in aanmerking voor startersfinanciering in Veenendaal?

 • Als u meerderjarig en verblijfsgerechtigd bent in Nederland.
 • Het moet gaan om uw eerste eigen koopwoning.
 • Leeftijdsgrens starterslening Veenendaal is 40 jaar.
 • Maximale verwervingskosten mogen de NHG grens niet overschrijden

 

Kenmerken, condities en weetjes Starterslening Veenendaal

 • De starterslening bestaat uit tw√©√© delen. Deel 1 is een hypothecaire box 1 lening die u annu√Įtair aflost. Deel 2 van de starterslening is een oplopende box 3 lening. Hieruit worden de premies betaald aan de box 1 lening.
 • Zowel de box 1 leningen als de box 3 lening vallen respectievelijk onder de vlag van NHG en SVN. Als u dus buiten u schuld om de starterslening niet meer kan betalen wordt de schuld u kwijtgescholden onder voorwaarden.
 • Looptijd starterslening 30 jaar.
 • Voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw mogen de verwervingskosten maximaal de NHG normen bedragen.
 • Maximale starterslening in Veenendaal bedraagt 20% van de verwervingskosten met een maximum van ‚ā¨ 35.000.
 • Het totaal aan starterslening en bankhypotheek mogen niet hoger zijn dan de waarde van de woning.(v.a. 2018)
 • Starterslening kan altijd boetevrij worden afgelost.
 • Verkopende partij hoeft per 2018 geen bijdrage meer te leveren in de kosten van de Starterslening Veenendaal.
 • Afsluitkosten bedragen ‚ā¨ 750 ,00 welke wordt ingehouden op de hoofdsom van de starterslening.
 • Indien u van mening bent dat u na 3 jaar de starterslening niet kan terugbetalen dan laat u een her toets maken‚Äė(‚ā¨ 155,00)
 • Er is geen inkomensgrens.


Wat moet u voor de aanvraag starterslening aanleveren 

De overeenkomst eigen bijdrage starterslening moet volledig ingevuld worden en ondertekend worden door koper en verkoper. Verkoper geeft hierbij aan dat hij meebetaald aan de starterslening Veenendaal. Kopie getekende koopakte aanleveren. Tevens kopie legitimatie aanleveren.

 

Aanvraagformulier Starterslening Veenendaal

Maak afspraak op het gemeentehuis. U ontvangt dan het aanvraagformulier voor de starterslening als u aan al deze voorwaarden voldoet. Als aspirant huizenkoper komt er veel op u af. Wij willen u graag coachen in het gehele starters traject. Aankoop, starterslening, BKR check en taxatieregeling.

Financi√ęle vragen?

Uiteraard zullen financi√ęle vragen vanuit de bank en SVN ook bij ons terecht komen. Wij helpen u aan uw eerste eigen woning. Uw droomwoning komt heel dicht bij. Lukt een starterslening niet? Lexwonen doet ook startershypotheken voor 4 personen.

Hoe lang duurt het tot dat alle lichten op groen staan

Een startershypotheek Veenendaal wordt inhoudelijk pas beoordeeld als alle benodigde documenten ontvangen zijn. Elders staat 6 werkdagen maar ga gerust uit van 15 werkdagen. Er zijn bijna altijd aanvullende vragen i.v.m. de starterslening. Vaak extra documenten aanleveren die u vaak moet opzoeken. Uw snelheid van handelen wordt hierdoor ook op de proef gesteld.

Starters specialisten Veenendaal

Wij als starters specialisten zijn hiervan op de hoogte en helpen u door het gehele traject. SVN Amersfoort(voorheen Hoevelaken) is de instantie die door de overheid is ingesteld om de startersleningen te beoordelen in geheel Nederland.

Toe- of afwijzing starterslening

U ontvangt van de Gemeente een toe-of afwijzing. Deze toewijzing hebben wij weer nodig voor de bank. De bank gaat na de toewijzing beginnen met de hypotheek.

Duur traject

Het hypotheektraject moet u rekenen op 10 tot 14 werkdagen.
Sneller lukt niet. Totale duur traject 4-5 weken.
Bank hypotheek en Starterslening worden naar de notaris gestuurd.

Werkgeversverklaring voor starterslening Veenendaal en hypotheek

U heeft altijd een werkgeversverklaring nodig om een hypotheek en een starterslening aan te vragen in Veenendaal.

Wij kennen ook  al uw vragen al?

 • Hoeveel kan ik renteloos maximaal aan een starterslening Veenendaal krijgen als aspirant koper?
 • Hoeveel eigen geld heb ik nodig om huis ¬†te kunnen kopen in Veenendaal?
 • Wat is de marktwaarde van de woning i.v.m. bod en eigen geld?
 • Wat zijn in Veenendaal mijn bruto hypotheeklasten?

Eerste huis kopen toch mogelijk met starterslening Veenendaal

Wij weten waar het knelt bij de starter in Veenendaal. Net te weinig inkomen, te weinig eigen geld, geen geld voor verbouwing en te hoge maandlasten.

U koopt uw eerste eigen huis in Veenendaal? Wij kunnen u goed helpen. Wel 30% meer huis en lagere hypotheeklasten. Minder eigen geld kwijt door starterslening Veenendaal en onze werkzaamheden.

Het is niet alleen de starterslening maar ook de aankoopprijs van de woning en de hoogte van de hypotheekrente welke de maximale starterslening bepaald. Daar zijn wij goed in!

Wat zijn onze werkzaamheden

Hypotheekadviseur Veenendaal Lex van de Straat Wonen regelt hypotheken, startersleningen en aankoop van de woning. Als starter kan u voor al deze werkzaamheden terecht.

Doordat wij zowel de aankoopbemiddeling regelen en de hypotheek bent u relatief goedkoop uit. Wij helpen u met de aankoop van de woning en zoeken naar de banken met de laagste rentes en beste voorwaarden.

Wij proberen onze kennis gedeeltelijk aan u over te brengen zodat u zelf ook als beginnende huizenzoeker weet hoe alles werkt. Hoe meer u zelf doet hoe goedkoper het is. Wij geven u graag een advies op maat. Of u nu wel of niet gebruik maakt van de starterslening Veenendaal.

Starterslening Veenendaal ook in 2021

Wilt u samen met familie een huis kopen met een starterslening dan kan dat via ons. Samen met familie een huis kopen dan heeft u samen al meer inkomen. Aanvullend een starterslening zal er voor zorgen dat u samen met uw familie extra woongenot heeft. Bekijk snel onze korte film samen met familie een huis kopen.

Geen of weinig eigen geld nodig voor hypotheek

Gaat u naar een bank, tussenpersoon of hypotheekketen dan heeft u veel eigen geld nodig. U ontvangt alleen nog maar een hypotheek ter grootte van de aankoopsom van de woning. Alle bijkomende kosten zoals taxatie, overdrachtsbelasting, advies, starterslening notaris en bouwkundige keuring moet u zelf betalen met uw eigen geld.

Ga gerust eerst naar de bank, u zal zien dat u een slordige ‚ā¨ 10.000 zelf moet meenemen. Wij zorgen door een gunstige aankoop dat u minder eigen geld nodig heeft voor de hypotheek.¬†Mocht de aankoop van de woning niet doorgaan dan bent u ons voor de werkzaamheden niets verschuldigd. Vraag ons gerust om meer info. Bel ons dagelijks tussen 05.30 uur en 21.30 uur.

Voorbeeld starterslening Veenendaal

Rekenvoorbeeld . U koopt een woning van ‚ā¨ 200.000 in Veenendaal. Van de bank krijgt u maximaal ‚ā¨160.000 aan hypotheek. Uw maximale starterslening bedraagt ‚ā¨ 35.000 in Veenendaal. Totaal aan starterslening en hypotheek bedraagt ‚ā¨ 195.000. ¬†Het tekort zal u met eigen geld moeten betalen.

Doordat wij erkend aankoopbemiddelaar zijn kunnen wij vaak uw woning goedkoper aankopen. Ook heeft u vaker geen of minder eigen geld nodig om een huis te kopen. Wilt u zelf een woningwaarde weten? Ga naar de pagina bereken woningwaarde en lees hier alles over woningwaarde opvragen.

Intentieverklaring en starterslening Veenendaal

Ronald wilde graag een leuke woning in Veenendaal kopen. Aangezien Ronald geen vast dienstverband heeft maar een intentieverklaring kan ik zijn toekomstige inkomen niet meenemen in de berekening voor een startershypotheek en starterslening in Veenendaal. Dit zou wel kunnen als hij vast dienstverband had. Nu past de hypotheek niet van zijn droomwoning in Veenendaal Zuid.

Door een aanvullende starterslening op zijn eerste eigen huis te regelen was Ronald helemaal blij. Doordat wij de woning ‚ā¨ 2.500 onder de marktwaarde hadden aangekocht was Ronald ook nog eens minder eigen geld kwijt voor zijn hypotheek.

Van huren naar kopen met Starterslening Veenendaal

Via de website had Bas contact met ons opgenomen. Bas en Thea woonden beide nog in hun huurappartement in Ede. Ze hadden een huis op het oog in Veenendaal West voor ‚ā¨ 215.000. Beiden hadden een kleine studielening lopen. Door deze lening was het huis net niet haalbaar.

Beiden dachten dat een starterslening ook leningen op ruimde. Helaas was dat een tegenvaller. Gelukkig hadden beiden ouders een kleine schenking gegeven zodat zowel de starterslening Veenendaal als de hypotheek toch door konden gaan.

Starters hebben vaak hulp nodig om te kunnen kopen.

Waar moet u op letten

Als u voor het eerst een huis gaat kopen dan kan u wel wat hulp gebruiken. Er zijn veel zaken waar u op moet letten.  Bouwkundige staat, taxatie, koopakte met ontbindende voorwaarden,   naar prijzen en wie is de huidige eigenaar.

Teveel betalen voor een woning wil niemand. Ook uw inkomen moet echt wel bestendig zijn om een huis te kopen met een starterslening. Als de bank een akkoord geeft voor een hypotheek met starterslening dan wil het nog niet zeggen dat de hypotheek verantwoord is.

Indien u twijfels heeft over de continu√Įteit van uw inkomsten vraag ons dan om raad. Wij gaan voor u aan de slag door een risico afweging en berekening te maken. Uiteraard is er een mogelijkheid om een verlaagde hypotheek te nemen met en starterslening. Door onze werkzaamheden als startersspecialist, hypotheekadviseur Veenendaal en aankoopbemiddelaar is succes meer verzekerd. Zie ook onze vergunning van de Afm¬†. Bel ons¬†voor Starterslening Veenendaal.

Call Now Button