Menu

Volgende hypotheek

Volgende hypotheek

Volgende hypotheek

Je volgende hypotheek op je volgende woning wordt helemaal anders. Koop jij je tweede huis dan verteld de fiscus dat jij de overwaarde van de eerste woning in de volgende hypotheek moet stoppen om de volledige hypotheekrente te mogen aftrekken van de inkomstenbelasting.

Volgende hypotheek wordt anders

De volgende hypotheek wordt compleet anders door fiscaliteit. U bent niet verplicht om overwaarde in te brengen. Ga voordat u de volgende woning gaat kopen een wensenlijst maken. Het maakt mij even niet uit of het nu om een luxe koelkast gaat, een auto of dakkapel. Schrijf altijd je wensen op papier. Omdat er vaak overwaarde is kan je dit overal voor gebruiken. Dit betekent wel dat je nieuwe maandlasten op je nieuwe huis hoger kunnen zijn. Wij gaan alles berekenen hoe jouw nieuwe hypotheek er uit komt te zien.

Voorbeeld van een nieuwe hypotheek zo als het hoort

Frans uit Amsterdam kocht in 2014 zijn eerste eigen huis voor ‚ā¨ 350.000,-.¬† Hij financierde dit met een startershypotheek van ‚ā¨ 350.000,-.¬† In augustus 2022 verkocht hij de woning voor ‚ā¨ 850.000,-. Hypotheeksaldo eerste huis bedroeg nog ‚ā¨ 250.000,-.

Frans heeft dus een overwaarde op zijn eerste huis van ‚ā¨ 850.000,- minus ‚ā¨ 250.000,- is ‚ā¨ 600.000,-. Frans kocht vervolgens in Zaandam een woning voor ‚ā¨ 950.000,-. Feitelijk moest Frans die ‚ā¨ 600.000,- inleggen zodat hij op het volgende huis een hypotheek zou krijgen van ‚ā¨ 350.000,-.

Frans koos er voor om in zijn volgende hypotheek slechts ‚ā¨ 400.000,- hypotheek te stoppen. Dat betekent dat hij ‚ā¨ 200.000,- minder inlegde waardoor hij de rente van ‚ā¨ 200.000,- niet mocht aftrekken van de inkomstenbelasting. Frans heeft dit geld ge√Įnvesteerd in een appartement dat hij ging verhuren. Die ‚ā¨ 200.000,- en nog wat spaargeld was voldoende,

Volgende huis overwaarde investeren

Investeren van overwaarde van je eerste woning kan handig zijn en winstgevend. Je zal goed moeten laten inventariseren of jouw wensen verantwoord zijn. Je mag de overwaarde ook gebruiken voor een auto, vakantie of camper. Een complexe hypotheek op je tweede woning is wel het gevolg. Lexwonen helpt u met complexe hypotheken op de volgende woning. Ander huis kopen en overwaarde benutten? Vraag ons naar de mogelijkheden. Lexwonen, uw partner in aankoop en hypotheek voor de huidige en de volgende woning.

Huis verkopen en volgende woning financieren

Weet u dat u met de juiste verkoopbegeleider zelf uw eigen huis verkopen mogelijk maakt. Lexwonen is zowel verkoopadviseur (makelaar) als hypotheekadviseur. Bespaar duizenden euro’s door onder begeleiding zelf uw woning te gaan verkopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button