Menu

Bereken starterslening

Bereken Starterslening voor eerste eigen woning

Bereken Starterslening voor eerste eigen woning

Of u een starterslening kan krijgen hangt af van de gemeente en of het uw eerste eigen huis is. Als dat positief is dan dekt een starterslening het verschil tussen wat u zelf kan lenen en de waarde van het huis met een maximum van 20% van de verwervingskosten.

Let op, je kan de kosten koper nooit betalen met een starterslening⭐. Bereken uw starterslening eerst en lees dan verder. Ook moet je weten hoe de huizenprijzen op dit moment zijn.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hypotheek haalbaar met Starterslening

Starters hypotheek,  aankoopbemiddeling en onze hypotheek zorgen voor meer woongenot bij het kopen van uw eerste huis en lagere hypotheeklasten. Snel en vakkundig een starterslening berekenen is de basis van succesvol uw eerste huis kopen⭐. Het bespaard je duizenden euro’s. Bereken uw starterslening regelmatig, door rentewijzigingen kan uw maximale starterslening en hypotheek wijzigen. Soms is een starterslening niet handig en is een startershypotheek wijzer. Lees alles over de startershypotheek.

Bereken starterslening eerst

U heeft een schitterend huis gevonden in een fantastische stad. Uw inkomen is niet toereikend om uw eerste huis als starter te kopen met alleen een hypotheek. U heeft ooit een hypotheekberekening gemaakt enkele weken geleden? Waarom is het maken van een starterslening berekening, een hypotheek berekening  en een marktwaarde berekening van de woning zo belangrijk?

  • Hoogte starterslening is afhankelijk van maximale hypotheek van de bank.
  • Maximale hypotheek is per bank verschillend.
  • Indien hypotheekrente daalt meer hypotheek mogelijk.
  • Uw starterslening en hypotheek samen is nooit meer dan de marktwaarde woning.
  • Wij zijn uniek in bepalen marktwaarde, regelen hypotheek en regelen starterslening.

Na berekening starterslening kan ik nog steeds geen huis kopen

U kan nog steeds geen huis kopen ondanks een starterslening? Overleg eens of u samen met broer of zus een huis wil kopen.

Wij kennen uw vragen

Starterslening berekenen en bkr opvragen

Starterslening berekenen en bkr opvragen

Bereken startershypotheek en ontvang direct het resultaat !

Bent u van plan om binnenkort voor het eerst een eigen huis te kopen? Bij de aankoop van uw eerste huis heeft u altijd veel vragen.

  • Wat zijn de maandlasten van de hypotheek?
  • Moet ik maximale starterslening nemen of juist niet?
  • Kan ik een nieuwe keuken plaatsen met een starterslening?
  • Is het berekenen van een startersregeling overal hetzelfde?

Lukt je droomhuis niet? Kijk eens of kleiner wonen tot de mogelijkheden behoort.

Antwoorden op al uw vragen

Startersfinanciering berekenen en een overzicht van de maandlasten hebben is belangrijk.

Alleen dan kan u beslissen of u wil en kan kopen. Wij gaan samen met u overleggen wat in uw situatie het beste advies is voor wat betreft de starterslening. Wellicht heeft u deze niet of nauwelijks nodig door onze onderhandelingen met de makelaar.

Als de woning goedkoper wordt aangekocht gaan we de starterslening opnieuw berekenen.

Heeft uw eerste droomhuis een draak van een keuken dan kan u met de starterslening een nieuwe aanschaffen (onder voorwaarden). Elke gemeente heeft zijn eigen starterslening voorwaarden. Bij de ene gemeente krijgt u € 35.000,00 en bij de andere gemeente € 25.000,00.

Bereken starterslening daarom nauwkeurig. Heeft u interesse in energiezuinige maatregelen? Ook zonnepanelen en overige energiezuinige maatregelen passen altijd in de hypotheek (onder voorwaarden). Hier heeft u dus geen starterslening voor nodig.

Kredieten fataal voor starterslening

BKR fataal voor berekening starterslening

BKR fataal voor berekening starterslening

Als u een krediet heeft of roodstand mogelijkheid dan is het goed uitkijken. Bereken hypotheek en bereken starterslening nauwkeurig. Doe dit niet zelf. Het gaat het niet om de huidige hoogte van de kredieten maar het gaat om het kredietlimiet.

Heeft u totaal € 2000 aan limieten dan kan u een slordige € 10.000 minder hypotheek krijgen.

Probeer altijd te zorgen dat er niets loopt. Heeft u uw krediet ingelost vraag dan altijd of ze het krediet willen afmelden bij de BKR. Vraag dit altijd per mail. Op deze wijze is een starterslening en hypotheek mogelijk. U zal zien dat de starterslening berekening aanmerkelijk hoger wordt na inlossen kredieten bij de BKR.

Overige voorwaarden

Per gemeente verschilt het wat er op het gebied van een starterslening mogelijk is.  Zo kan het zijn dat u al voor een bepaalde periode woonachtig moet zijn in de gemeente, dat u een bepaalde leeftijd moet hebben of dat u werkzaam moet zijn in de gemeente waarin u de woning wilt kopen.

Ook is er vaak sprake van een bepaalde maximum aankoopprijs van een woning. Per gemeente ligt dit anders. Gemeentes kunnen dit ook wijzigen. Met zo’n startersfinanciering kan u maximaal tot 20% van de aankoopsom bijlenen. Bereken starterslening exact.

U zou de eerste niet zijn die met foutieve informatie een huis koopt. Vraag ons regelmatig naar uw maximale starterslening.

Bereken starterslening snel en ontdek de mogelijkheden

Berekenen Startersfinanciering

Berekenen Startersfinanciering

​Als u een woning wilt kopen is het uiteraard belangrijk om te weten hoeveel u precies kunt lenen. Ontdek en bereken uw starterslening zodat u weet wat u kan lenen. Starters slaan toe op de woningmarkt sinds 2020.

Via de website van Lexwonen.nl kunt u eenvoudig en snel uitrekenen wat u aan starterslening kunt krijgen, bovenop uw hypotheek. Door het formulier in te vullen ontvangt u direct alle mogelijkheden op een rij, in een e-mail.

Weet wat u kan lenen voordat u gaat bezichtigen. Ook de marktwaarde van de woning is onontbeerlijk het belangrijkste onderdeel geworden van een starterslening berekening.

Let op! Uw berekening van uw maximale hypotheek en maximale starterslening moet u regelmatig opnieuw maken. Stel dat de rente 0.5% lager is dan zou het zo maar kunnen zijn dat u een huis kan kopen die € 11.000 meer kost.

Hoe lager de hypotheekrente hoe meer hypotheek en starterslening u kan ontvangen.

Voordelen Starterslening

​Een starterslening biedt vele voordelen. Veel gemeentes in Nederland bieden een starterslening aan. Met een starterslening heeft u meer mogelijkheden op de woningmarkt.

U kunt dankzij een starterslening namelijk meer lenen waardoor dat ene huis waarvan u dacht dat het te duur was toch plotseling haalbaar is.

Aan een startersregeling zijn altijd gunstige voorwaarden verbonden waardoor u op een slimme manier extra geld kunt lenen. Zo hoeft u de eerste drie jaar niet af te lossen.

Een starterslening is een slimme manier om nu al het geld te kunnen lenen dat u eigenlijk pas zou kunnen lenen als u meer verdient.

Verwacht u binnen een paar jaar te stijgen in salaris dan is een starterslening ideaal! Bereken vrijblijvend uw maximale starterslening via onze website! Bel ons gerust gratis en vrijblijvend over uw mogelijkheden en lees over ons.

Eenmaal starterslening aflossen dan gehele looptijd aflossen

Stel dat u alleen op uw naam zo’n lening van SVN heeft. Na twee jaar komt er een vriendin inwonen die een inkomen geniet. Na drie jaar gaat u de starterslening beginnen met aflossen want het gezamenlijk inkomen is hoger dan bij aanvang.

Let op! Als uw vriendin de woning verlaat dan moet u de starterslening blijven aflossen. Hier zijn geen uitzonderingen op. Het feit dat uw vriendin niet rechtstreeks iets te maken heeft met de starterslening maakt niets uit.

Starterslening  2023

Bij Lexwonen.nl staan we u bij in zowel de aanvraag van een hypotheek of een starterslening als in de aankoop van uw eerste woning. We bieden u een totaalconcept, waarin we u bij alle facetten van de aankoop van een eerste woning bijstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bezichtiging van een woning, het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring, het regelen van een taxatie of bijvoorbeeld het doen van een kadastraal onderzoek.

Wij staan u bij Lexwonen.nl zo in alles bij. Het kopen van een eerste woning ingewikkeld? Met Lexwonen.nl weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan bij de aankoop van uw eerste woning! Bereken starterslening en hypotheek altijd vóórdat u gaat bezichtigen. Lexwonen onderzoekt dagelijks welke geldverstrekker de laagste hypotheekrente verstrekt.

Starterslening, aankoopbemiddeling en hypotheek

U kunt zo bij Lexwonen.nl terecht voor het aanvragen van een starterslening of een hypotheek, maar ook voor aankoopbemiddeling. Maak snel de berekening voor een starterslening via onze website, of neem contact met ons op als u meer wilt weten over deze lening van de overheid.

We helpen u graag bij de aankoop van uw eerste woning en staan u bij in alles wat daarbij kan komen kijken. Het aankopen van een eerste woning kan heel tijdrovend zijn. Bij Lexwonen.nl nemen we u alle ingewikkelde zaken graag uit handen. Hoger bieden dan de vraagprijs is tegenwoordig standaard. Weet de marktwaarde.

Bereken startersfinanciering ook als uitzendkracht

Werkt u als uitzendkracht dan is het zeker van belang om een starterslening te gaan berekenen. Er zijn vele manieren om aan een starterslening te komen als flexwerker of uitzendkracht. Vermeld in het vakje opmerkingen uw jaarinkomen van de laatste 3 jaren. Vul bij inkomen aanvrager 1 het jaarinkomen van 2017 in.

Bereken startershypotheek ook indien u intentieverklaring heeft

Heeft u een intentieverklaring gekregen dan is een starterslening ook mogelijk. Een intentieverklaring betekend dat het eerst volgende contract wat u krijgt een vast contract wordt. Zit u nu in een huurhuis? Wellicht kan u uw eigen huurhuis kopen. Vraag dit aan de verhuurder.

Berekening starterslening door Joke en Herman

Joke en Herman beiden uit Ede hebben via ons een hypotheek geregeld met een Starterslening. Ze hadden een leuke woning gezien aan de rand van het centrum van Ede. Hun maximale hypotheek op basis van inkomen was € 188.700.  Prijs van hun droomwoning bedroeg € 220.000. Dus bereken starterslening was het eerste wat in mij op kwam. Uiteraard proberen wij altijd eerst zonder starterslening te regelen.

Al snel werd duidelijk dat dat niet ging lukken. Het is met name met een starterslening belangrijk dat het inkomen bestendig is en dat men de intentie heeft om hier voor een langere tijd te blijven wonen. Bij Joke en Herman was dit het geval en hebben wij een starterslening aangevraagd van  € 19.000. Lage rentelasten makkelijk betaalbaar.

Let op maak eerst een hypotheek berekening en een starterslening berekening voordat u een woning gaat bezichtigen. Joke en Herman hadden dat niet gedaan. Na wat kunst en vliegwerk van onze kant is alles toch nog goedgekomen. Het gebeurd vaker dat het fout gaat als u zich niet aan de juiste volgorde houdt. Wilt u meer weten over ons?

Bereken starterslening voorbeeld van Hans uit Lopik

Hans wilde zelfstandig gaan wonen en had veel woningen op het oog. Hij had ergens een berekening gemaakt i.v.m. een eigen huis in Zeist. Na honderden uren werk had Hans mij in de arm genomen om zowel de aankoopbemiddeling als de hypotheek en de starterslening te regelen van een huis op de Acacialaan in Zeist. Hans had ook niet veel eigen geld voor de hypotheek. Ik moest Hans direct teleurstellen. Hans had niet doorgelezen.

Voorwaarden starterslening per gemeente anders

Startersleningen in Zeist zijn uitsluitend voor Zeistenaren of voor mensen die een bepaalde binding hebben met Zeist. Welke berekening van een starterslening je ook maakt, je moet alle voorwaarden weten. Hans gaat verder sparen en wacht tot volgend jaar omdat hij dan meer gaat verdienen en dan zonder een starterslening kan kopen.

Om fouten te voorkomen bereken starterslening altijd eerst voordat u iets gaat ondernemen. Hans heeft veel werk gedaan voor niets. Elke gemeente heeft zijn eigen voorwaarden. Vraag ons naar de voorwaarden en bereken starterslening daarna. Veel hypotheekleads willen alles weten over startersleningen.

Wilt u stabiele hypotheeklast, stijgend of dalend

Als u een combinatie maakt van een annuïteiten hypotheek met een lineaire hypotheek dan zullen de hypotheeklasten vrij constant zijn. U begint dan niet met hele hoge lasten zoals met een lineaire hypotheek. De netto lasten zullen ook niet oplopen zoals in een annuïteiten hypotheek. De juiste verhouding geeft u stabiele maandlast. Bel ons gerust voor meer informatie.

Bereken starterslening voor 2020

De starterslening berekening is gebaseerd op 2020.  Wij zullen bij uw starterslening berekening eventuele wijzigingen toevoegen. Noemenswaardig weinig veranderingen. Maximale hypotheek is verlaagd naar 100% marktwaarde. Het gebeurd niet vaak dat u via Lex Wonen geen hypotheek kan krijgen. Lees meer over hoeveel hypotheek u kan krijgen.

Als een starterslening niet lukt

Stel dat een starterslening niet lukt? Wellicht is een huis kopen met vrienden of samen met ouders een huis kopen de oplossing. U heeft dan veel meer gezamenlijk inkomen waardoor u goot en lux kan wonen. Verder is het ook mogelijk om een startershypotheek met 4 personen aan te vragen. Dit bestaat uit 1 hypotheek met maximaal 4 personen.

Arbeidsongeschikt geen probleem om te kopen

Zit u in de IVA of bent u gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Lees snel onze blog over huis kopen met een uitkering.

Hypotheekrenteaftrek starterslening

Heeft u een starterslening en u gaat na drie jaar beginnen met aflossen? Denk er aan dat u ook over de starterslening uw hypotheekrenteaftrek heeft. Kijk ook even op de pagina van de belastingdienst hoe het in elkaar zit.

Overige werkzaamheden Lexwonen.nl

​Heeft u een woning op het oog? Bij Lexwonen.nl kijken we graag met u mee. We gaan mee tijdens een bezichtiging en regelen tevens de aankoopbemiddeling van uw woning.  Door te kijken naar verkoopprijzen van woningen in de regio zijn we in staat om de waarde van een woning te bepalen. Zo brengt u altijd een passend bod uit. Lexwonen.nl regelt ook graag een kadastraal onderzoek voor u, of we beoordelen bijvoorbeeld de koopakte. We kijken naar de staat van een woning en regelen een bouwkundig rapport.

Al deze zaken zorgen er voor dat u precies weet wat voor woning u koopt, en waar u voor tekent. Doordat we op de hoogte zijn van de marktwaarde van een huis heeft u straks een uitstekende onderhandelingspositie. Wellicht heeft u hierdoor geen eigen vermogen nodig om een huis te kopen. Bereken eerst de hypotheek en dan bereken starterslening!

Contact

Door Lexwonen.nl in te schakelen als aankoopmakelaar maakt u het aankopen van uw eerste eigen woning een stuk eenvoudiger. Bovendien weet u hierdoor zeker dat u achteraf niet tegen onverwachte verrassingen aan zult lopen.

Bij Lexwonen.nl beschikken we over veel kennis in verband met de aankoop van woningen. Neem eens een kijkje op de thuis pagina van Lex Wonen.

Wij zijn erkend aankoopbemiddelaar en helpen u graag bij de aankoop van uw droomhuis. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij de aankoop van uw eerste woning? Ons advies is bereken uw starterslening al vast via onze website en neem contact met ons op als u meer wilt weten. Bij Lexwonen.nl staan we voor u klaar. We horen graag van u wat wij voor u kunnen betekenen. Vraag ons gerust om uw startershypotheek te berekenen.

Wat is een starterslening?

Een starterslening kan u ontvangen als u voor het eerst een eigen huis koopt.

Hoe hoog is de maximale starterslening?

Een starterslening is nooit hoger dan 20% van de aankoopsom.

Kan ik met de starterslening ook alle hypotheekkosten betalen?

Nee de starterslening kan u uitsluitend gebruiken als uw inkomen niet toereikend is om een huis te kopen. Het verschil tussen de aankoopsom en de maximale hypotheek is maximaal te financieren voor uw eerste eigen woning. Hypotheekkosten dient u met eigen geld te betalen.

Is er een grens voor wat betreft de koopsom van de woning als ik een starterslening wil regelen⭐?

Per Gemeente zijn de voorwaarden anders, als u een berekening maakt dan ontvangt u van ons de gegevens.

Call Now Button