Menu

Wat is een goed bod op een huis

Goed bod op een woning

Goed bod op een woning

Een goed bod op een huis is een redelijk bod zonder voorbehoud van financiering omdat wij daarvoor een verzekering hebben zodat u geen risico loopt.⭐

Het beste bod is zonder ontbindende voorwaarden volgens ons garantieplan. Hoe wil je anders in 2023 of 2024 kopen. Uiteraard moeten wij eerst alles vooraf weten voordat je het beste kan bieden op een woning. Gaat de woning niet door dan heeft u ook geen kosten aan ons. Bereken hier alles.

Hoeveel kan ik op die woning bieden ZONDER VOORBEHOUD VAN FINANCIERING & ZONDER RISICO en past de hypotheek op het inkomen?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is het juiste bod op een huis

Wat voor het ene huis in de woonplaats een goed bod is kan voor het andere huis aan de andere kant van de stad weer veel te hoog zijn. Feit is dat je sinds 2023 via Lexwonen makkelijker kan kopen. Het beste bod op een huis betekent niet alleen een goed bod in financiële zin. Bij een goed bod is een huis kopen zonder voorbehoud van financiering de enige mogelijkheid om te slagen. Sinds november 2022 adviseren wij huizenkopers om met een garantie certificaat te bieden waardoor u altijd het beste bod doet. Verder heeft u dus geen aansprakelijkheid als de woning niet door gaat.

Belangrijke tips voor goed bod op een huis

Het juiste bod op een huis

Het juiste bod op een huis

Wanneer is een bod op een huis goed:

  • Bod op huis uitbrengen is goed als u de woningwaarde weet. Woningwaarde + eigen geld is maximale hypotheek
  • Een goed bod uitbrengen kan pas als u ook op de juiste wijze uw maximale hypotheek heeft berekend op inkomen en zekerheid
  • Een bod op een huis is goed als u zelf overtuigd bent dat uw hypotheek betaalbaar is en blijft
  • Hoger bieden op een huis hoeft niet altijd als u zonder voorwaarden koopt.

Heeft u op dit moment een eigen huis dan heeft u waarschijnlijk overwaarde. Overwaarde en bieden op een huis is makkelijker.

Bereken bod voor starters

Als u starter bent heeft u geen overwaarde en is het nog lastiger bieden. Als achteraf blijkt dat het taxatierapport hoger is dan de vraagprijs dan kan u een groot deel van het overboden bedrag meefinancieren. Vraag de masters van LexWonen om info betreffende uw bod en hypotheek. Lukt het niet om een goed bod neer te leggen? Wij regelen ook een hypotheek met vrienden tot 4 personen.

Goed geboden op een huis is kennis

Wat is een goed bod op een huis

Wat is een goed bod op een huis

Goed geboden op een huis kan alleen als u in een split second overal van op de hoogte bent. U kan wel met diverse partijen gaan bellen maar de klok tikt door. U heeft geen dagen de tijd om informatie te vergaren wat een goed bod zou kunnen zijn en informatie over woningwaarde. Met garantie bieden betekent dat u iedereen een stap voor bent.

Huis is verkocht voordat u er ook maar iets vanaf weet. LexWonen legt u uit hoe snel dat gaat en geeft de oplossing. Ga je naar een huis kijken weet vooraf wat de woningwaarde is i.v.m. eigen geld. Lukt het u niet met het eigen geld of heeft u te weinig inkomen? Samen met ouders een huis kopen kan tot 4 personen zodat u geen eigen geld nodig heeft en meer kan bieden op een huis.

Goed bod bepaald omzetsnelheid woningverkoop

Hoe werkt LexWonen voor zijn aspirant kopers?

BKR bepaald of u een goed bod kan uitbrengen

BKR bepaald of u een goed bod kan uitbrengen

Nadat wij exact weten wat iemand maximaal kan lenen gaan wij verder. Een maximale hypotheekberekening heeft voor 50% te maken met het inkomen en men vergeet om betalingsverplichtingen er vanaf te trekken.

Ongeveer 75% van de huizenkopers gaan op deze wijze een zogenaamd goed bod uitbrengen zonder gefundeerde onderbouwing van waarom, wanneer er in, en zonder de ontbindende voorwaarden in de koopakte.

Alles wat in de BKR staat aan bedragen moet je met 6 vermenigvuldigen en weer van uw maximale hypotheek aftrekken. Doet u dat niet dan is de kans groot dat u een afwijzing ontvangt van de bank. Snelheid is geboden anders bent u te laat met een goed bod. Weet u dat woningen vaak binnen 48 uur verkocht zijn. Voor de  bühne moet u dan schriftelijk nog een bod uitbrengen. De woning is vaak al vergeven aan een ander die wel snel werkt. 

Hoe komt u snel aan een goed bod voor een huis?

LexWonen brengt een goed bod uit op een huis

LexWonen brengt een goed bod uit op een huis

Tegenwoordig gaat het uitbrengen van een bod per mail. LexWonen geeft het bod door namens u inclusief de ontbindende voorwaarden. LexWonen gaat vooraf op onderzoek uit naar:

  1. de waarde van het huis voor het beste bod
  2. of het huis past dus de hypotheek berekenen
  3. goedkoopste hypotheekverstrekker

LexWonen helpt u dan met het overbieden op een huis. Alleen zo kan u een goed bod uitbrengen op een woning. Specialiteit, hypotheek met meerdere personen.

Neem nooit het woord openingsbod in de mond!

Het slechtste wat u kan doen in deze tijd is het noemen van een openingsbod. Noem nooit het woord openingsbod! Ik leg u uit waarom openingsbod een verboden en kansloos woord is welke afbreuk doet aan de onderhandelingen en met een kans van 0,01% dat u eigenaar wordt.

Voorbeeld:

Wat is een goed bod op een huis

Wat is een goed bod op een huis

Neem eens aan dat u zelf een huis te koop heeft staan in Utrecht met een overwaarde van € 50.000,-. Er zijn veel belangstellenden voor uw huis. Makelaar heeft er 2 dagen rondgezworven en het zweet staat nog op zijn voorhoofd.

Makelaar overlegt met u wat u minimaal wil hebben voor het huis. Verkopend makelaar zal u vertellen dat het een:

  • Bieden vanaf prijs wordt of
  • Schriftelijk bieden hoogste bieder

Er zijn 25 biedingen binnen gekomen waarvan er 5 biedingen zijn met het woord: Openingsbod. Koper bedoeld eigenlijk te zeggen ik bied te weinig maar kunnen we nog even babbelen. Dit bod gaat direct de prullenbak in want er zijn nog genoeg biedingen in de tas. Het hoogste bod wint de strijd. U pakt toch gewoon de klant die het hoogste bied, en het liefste doet u zaken met een klant die aangeeft dat hij al naar de woningwaarde en de hypotheek heeft laten kijken. U wilt toch zekerheid?

De kunst is echt om te weten hoe u een goed bod op een huis kan uitbrengen en het bedrag boven de vraagprijs ook kan meefinancieren. Dus zo weinig mogelijk met eigen geld. Wat kost u dat overbieden? Als u een goed bod heeft gedaan op een huis die € 15.000,- hoger is dan de vraagprijs dan worden uw hypotheeklasten netto ongeveer € 33,00 per maand hoger. Er is een mogelijkheid om de kosten koper apart te financieren.

Lukt het kopen niet en huurt u nu?

Lukt het u niet om een huis te kopen en huurt u nu een woning? Klik hieronder op de link om te lezen hoe jij je huurwoning kan kopen.

Kan ik mijn huurhuis kopen

Goed bod uitbrengen op een huis doet LexWonen

LexWonen doet meestal zelf een goed bod uitbrengen op een woning zonder voorwaarden met garantiecertificaat. Ik wil niet dat er zaken vergeten worden in het bod. Erger, soms denkt een klant anders over een vraag van de makelaar, hij begrijpt de makelaar niet. LexWonen is landelijk erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur.  Niet alleen een hypotheek Veenendaal maar ook in Maastricht of Usquert.

Erkend aankoopmakelaar en hypotheekadviseur voor een goed bod op een huis

Erkend aankoopmakelaar en hypotheekadviseur voor een goed bod op een huis

Wilt u meer weten over onze gespecialiseerde hypotheken? Lees meer op de thuispagina van LexWonen.

Hoe weet ik of mijn bod op een huis goed is?⭐

Een goed bod hangt af van diverse factoren. Belangrijk is wat er in de regio betaald wordt en of het uw eerste huis is of dat u overwaarde heeft. Uw bod is goed als u bied tot de woningwaarde, en dat is nooit de vraagprijs.

Hoe kan ik dan een bod uitbrengen dat ik eigenaar wordt en het huis niet naar een ander gaat?

Als de waarde van de woning bekend is dan gaat u kijken in hoeverre u zelf met spaargeld of overwaarde kan spelen. Belangrijk is dat de verkopende makelaar niet om je heen kan i.v.m. gunstige voorwaarden.

Kan ik boven de waarde van een huis bieden?

Ja u kan boven de waarde van een huis bieden door een aparte financiering, slim een bod uitbrengen en financieren zodat u eigenaar wordt.

Hoe moet ik nu beginnen met een bod uitbrengen?⭐

Suggestie: Bereken uw maximale hypotheek op inkomen en zorg dat de taxatiewaarde bekend is. Op deze wijze kan u beter onder begeleiding een bod uitbrengen zodat u eigenaar wordt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button