Menu

Wat is een goed bod op een huis

Goed bod op een woning

Goed bod op een woning

Woningen zijn snel verkocht en u wilt weten wat een goed bod is op het huis dat u wilt kopen. Wij gaan u slim uitleggen hoe u door het juiste bod eigenaar kan worden van uw droomhuis. Ga eerst even berekenen hoeveel u kan lenen en vraag eventueel GRATIS een indicatie van de woningwaarde op.

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is het juiste bod op een huis

Wat voor het ene huis in de woonplaats een goed bod is kan voor het andere huis aan de andere kant van de stad weer veel te hoog zijn.

Belangrijke tips voor goed bod op een huis

Het juiste bod op een huis

Het juiste bod op een huis

Wanneer is een bod op een huis goed:

  • Bod op huis is goed als u niet hoger bied dan de werkelijke woningwaarde. U moet de woningwaarde dus weten voordat u het bod uitbrengt
  • Een goed bod kan u pas geven als u op juiste wijze uw maximale hypotheek heeft berekend op inkomen
  • Een bod op een huis is goed als u zelf overtuigd bent dat uw hypotheek betaalbaar is en blijft.

Goed geboden op een huis is kennis

Goed geboden op een huis kan alleen als u in een split second overal van op de hoogte bent. U kan wel met diverse partijen gaan bellen maar de klok tikt door. U heeft geen dagen de tijd om informatie te vergaren wat een goed bod zou kunnen zijn en informatie over woningwaarde.

Huis is verkocht voordat u er ook maar iets vanaf weet. LexWonen legt u uit hoe snel dat gaat en geeft de oplossing.

Goed bod bepaald omzetsnelheid woningverkoop

Hoe werkt LexWonen voor zijn aspirant kopers?

BKR bepaald of u een goed bod kan uitbrengen

BKR bepaald of u een goed bod kan uitbrengen

Nadat wij exact weten wat iemand maximaal kan lenen gaan wij verder. Een maximale hypotheekberekening heeft voor 50% te maken met het inkomen en men vergeet om betalingsverplichtingen er vanaf te trekken.

Ongeveer 75% van de huizenkopers gaan op deze wijze een zogenaamd goed bod uitbrengen zonder gefundeerde onderbouwing van waarom, wanneer er in, en zonder de ontbindende voorwaarden in de koopakte.

Alles wat in de BKR staat aan bedragen moet je met 6 vermenigvuldigen en weer van uw maximale hypotheek aftrekken. Doet u dat niet dan is de kans groot dat u een afwijzing ontvangt van de bank. Snelheid is geboden anders bent u te laat met een goed bod. Weet u dat woningen vaak binnen 48 uur verkocht zijn. Voor de  bühne moet u dan schriftelijk nog een bod uitbrengen. De woning is vaak al vergeven aan een ander die wel snel werkt.

Hoe komt u snel aan een goed bod voor een huis?

LexWonen brengt een goed bod uit op een huis

LexWonen brengt een goed bod uit op een huis

Tegenwoordig gaat het uitbrengen van een bod per mail. LexWonen geeft het bod door namens u inclusief de ontbindende voorwaarden. LexWonen gaat vooraf op onderzoek uit naar:

  1. de waarde van het huis voor het juiste bod
  2. of het huis past bij uw hypotheek

LexWonen helpt u dan met het overbieden op een huis. Alleen zo kan u een goed bod uitbrengen op een woning.

Neem nooit het woord openingsbod in de mond!

Het slechtste wat u kan doen in deze tijd is het noemen van een openingsbod. Noem nooit het woord openingsbod! Ik leg u uit waarom openingsbod een verboden en kansloos woord is welke afbreuk doet aan de onderhandelingen en met een kans van 0,01% dat u eigenaar wordt.

Voorbeeld:

Wat is een goed bod op een huis

Wat is een goed bod op een huis

Neem eens aan dat u zelf een huis te koop heeft staan in Utrecht met een overwaarde van € 50.000,-. Er zijn veel belangstellenden voor uw huis. Makelaar heeft er 2 dagen rondgezworven en het zweet staat nog op zijn voorhoofd.

Makelaar overlegt met u wat u minimaal wil hebben voor het huis. Verkopend makelaar zal u vertellen dat het een:

  • Bieden vanaf prijs wordt of
  • Schriftelijk bieden hoogste bieder

Er zijn 25 biedingen binnen gekomen waarvan er 5 biedingen zijn met het woord: Openingsbod. Koper bedoeld eigenlijk te zeggen ik bied te weinig maar kunnen we nog even babbelen. Dit bod gaat direct de prullenbak in want er zijn nog genoeg biedingen in de tas. Het hoogste bod wint de strijd. U pakt toch gewoon de klant die het hoogste bied, en het liefste doet u zaken met een klant die aangeeft dat hij al naar de woningwaarde en de hypotheek heeft laten kijken. U wilt toch zekerheid?

De kunst is echt om te weten hoe u een goed bod op een huis kan uitbrengen en het bedrag boven de vraagprijs ook kan meefinancieren. Dus zo weinig mogelijk met eigen geld. Wat kost u dat overbieden? Als u een goed bod heeft gedaan op een huis die € 15.000,- hoger is dan de vraagprijs dan worden uw hypotheeklasten netto ongeveer € 33,00 per maand hoger.

Goed bod uitbrengen op een huis doet LexWonen

LexWonen doet meestal zelf een goed bod uitbrengen op een woning. Ik wil niet dat er zaken vergeten worden in het bod. Erger, soms denkt een klant anders over een vraag van de makelaar, hij begrijpt de makelaar niet. LexWonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur.

Erkend aankoopmakelaar en hypotheekadviseur voor een goed bod op een huis

Erkend aankoopmakelaar en hypotheekadviseur voor een goed bod op een huis

Wilt u meer weten over onze gespecialiseerde hypotheken? Lees meer op de thuispagina van LexWonen.